I HRVATSKI JAVNI SERVIS PRIZNAO! U UN se desila DIPLOMATSKA POBEDA VUČIĆA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

23.05.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo je i da je Kina, koja je poslovično suzdržana, danas ipak glasala protiv, kao i Mađarska!, konstatovali su Hrvati.

I HRVATSKI JAVNI SERVIS PRIZNAO! U UN se desila DIPLOMATSKA POBEDA VUČIĆA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Detektor laži

Aleksandar Vučić i Srbija ostvarili su veliku pobedu, uprkos tome što je Rezolucija o Srebrenici danas usvojena, priznali su i Hrvati.

 

Naime, u Dnevniku 2 na HRT-u su istakli da je za spornu rezoluciju glasalo manje država nego što se očekivalo.

 

- Rezoluciju o Srebrenici su predložile Nemačka i Ruanda, a Hrvatska je jedna od 40-ak sponzora. Uprkos tome što se u Rezoluciji ne spominje krivica nijednog naroda, Srbija i Republika Srpska, uz pomoć Rusije, danima su žestoko lobirale protiv njenog izglasavanja. Rezoluciju su podržale 84 države - manje nego što se očekivalo i to ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć potpore - rekli su u udarnom Dnevniku na HRT-u.

- Videli smo brojne države iz latinoameričke zone, afričke zone...koje su se prepoznale u rečima srpskog predsednika kako 'moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima'! Zanimljivo je i da je Kina, koja je poslovično suzdržana, danas ipak glasala protiv, kao i Mađarska! - konstatovano je.

Generalna skupština UN, podsećamo, usvojila je danas Rezoluciju o Srebrenici. Za je glasalo 84, protiv 19, uzdržano 68! Bila je potrebna prosta većina prisutnih. Od 193 članice u sali je u toku glasanja bilo prisutna 171.

Srbija je, moralni pobednik, s obzirom na činjenicu da je za rezoluciju o Srebrenici glasala 43.5 odsto zemalja članica.

Trebalo bi reći da je Mađarska jedina zemlja u regionu, ali i članica EU, koja je glasala protiv Rezolucije. Iz regiona, sve države su glasale za, a od EU bilo je uzdržanih, ali svega tri države.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Tanja

23.05.2024 22:28

Neka svet zna da Srbija ima Predsednika hkoji se ne boji da kaže istinu i brani naše interese.

Маја

23.05.2024 22:29

Србија је данас у УН показала своју снагу!

Nena

23.05.2024 22:34

Ovo jeste pobeda Srbije i Aleksandra Vučića! Mnogo više zemalja je bilo protiv i uzdržano, hvala na tome!

Bane

23.05.2024 22:35

Vučić je danas pred licem medjunarodne zajednice ujedinio mnoge države koje su već decenijama tlačene od strane svetskih silnika! Vučić je postao simbol hrabrog odupiranja zapadu!