"Suočićete se sa rezolucijom na način na koji vam je mi budemo dali"! Vučić otkrio kako su se ponašali Nemci kad im se obratio naš predstavnik u UN!

Autor:

Vesti

22.05.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znam, mi smo previše mali, ali verujemo da će evropske i demokratske vrednosti uvek značiti da svi moramo da budemo uključeni u proces donošenja ovako važnih rezolucija, rekao je Vučić.

"Suočićete se sa rezolucijom na način na koji vam je mi budemo dali"! Vučić otkrio kako su se ponašali Nemci kad im se obratio naš predstavnik u UN!

Foto: Printscreen/Pink

U Njujorku se danas, u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, održala panel diskusija "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti“- svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH.

Na kraju panel diskusije obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao kako se ponaša Nemačka, koja je glavni predlagač i veliki zagovornik donošenja rezolucije o Srebrenici.

- Naš stalni predstavnik ovde je želeo da razgovara sa Nemcima kao glavnim tvorcima rezolucije. Da razgovara o tekstu, da vidimo da li možemo nešto zajedno da uradimo. A znate li kakav je odgovor dobio "Suočićete se sa rezolucijom na način na koji vam je mi budemo dali". Znam, mi smo previše mali, ali verujemo da će evropske i demokratske vrednosti uvek značiti da svi moramo da budemo uključeni u proces donošenja ovako važnih rezolucija - rekao je predsednik Srbije obraćajući se na kraju panel diskusije. 

Vučić je istakao i sav besmisao ove rezolucije.

- Nikad nismo ćutali o strašnim događajima u Srebrenici. Hapsili smo i izručivali smo svakoga ko je pojedinačno bio odgovoran za užasne zločine koji su se dogodili u Srebrenici. Ali, moje pitanje je: Čuli ste ove ljude, svako od njih se osvrnuo na tu rezoluciju. To nisu političari kao mi, več obični ljudi i svi će se osećati veoma loše ako vi donesete ovu rezoluciju. Zato što su svi oni žrtve i odjednom oni će na čelima imati znak, tako što će postati deo genocidnog naroda. Znam da ćete da kažete "to nije istina, usvojili smo amandmane", onda je moje pitanje Zašto vi dovodite onda tu rezoluciju? Ako je reč o individualnoj odgovornosti, ko će biti odgovoran za te užase, šta ćemo sutra da radimo? U nacrtu te rezolucije nema pojedinaca. Zašto smo svi usvojili tu opštu rezoluciju 2015. godine? Da bismo imali još više tih posebnih rezolucija koje bi mogle da se pojave u budućnosti?

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Fas

22.05.2024 17:50

Ova svedocenja nisu svedocenja genocidnog naroda. Ne moze Srbija da spere ljagu genocidasa nemacke. Dokazanog genocidasa koji bi da sudi Srbiji i srpskom narodu. A sta je sa vojnicima iz drugih republika. Nisu tu bili samo Srbi

Vojvotkinja Tolstoj

22.05.2024 17:52

Nemci su strašno loš narod, pun mržnje... E, kukavci, vazali Amerike !!

Lola

22.05.2024 18:24

Nemci zaboravljaju šta su uradili srpskom narod i da za to nisu odgovarali.

Mile

22.05.2024 18:44

Genocidna Nemačka našla da uči Srbiju šta je genocid.. licemeri!