KOLONA PODRŠKE VUČIĆU I SRBIJI POSLE USVAJANJA SRAMNE REZOLUCIJE O SREBRENICI! Građani izašli na ulice Beograda! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.05.2024

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U povratku ka Voždovcu ista kolona napravila je simbolična tri kruga na Autokomandi.

KOLONA PODRŠKE VUČIĆU I SRBIJI POSLE USVAJANJA SRAMNE REZOLUCIJE O SREBRENICI! Građani izašli na ulice Beograda! (FOTO)

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Nakon donošenja sramne rezolucije o Srebrenici, brojni građani izašli su na ulice Beograda kako bi na ponosit i dostojanstven način izrazili nezadovoljstvo i prkos, ali i podršku svojoj zemlji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

 

Kolona podrške krenula je sa Voždovca ka trgu Slavija, odakle su otišli u strogi centar prestonice, odnosno na Trg Republike.

U povratku ka Voždovcu ista kolona napravila je simbolična tri kruga na Autokomandi.

Podsećamo, na današnjoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj je usvojen predlog sramne rezolucije o Srebrenici.

Republika

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Kolona podrške Aleksandru Vučiću posle usvajanja Rezolucije o Srebrenici

 

Generalna skupština UN usvojila je danas Rezoluciju o Srebrenici. Za je glasalo 84, protiv 19, uzdržano 68! Bila je potrebna prosta većina prisutnih. Od 193 članice u sali je u toku glasanja bilo prisutna 171.

Srbija je, moralni pobednik, s obzirom na činjenicu da je za rezoluciju o Srebrenici glasala 43.5 odsto zemalja članica.

Trebalo bi reći da je Mađarska jedina zemlja u regionu, ali i članica EU, koja je glasala protiv Rezolucije. Iz regiona, sve države su glasale za, a od EU bilo je uzdržanih, ali svega tri države.

Protiv rezolucije glasale su i Rusija, Belorusija, Kina, Komoros, Antigva, Sirija, Kuba, Kongo, S. Koreja Dominika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Nikaragva, Sao Tome i Principe i Srbija.

Među uzdržanim zemljama bile su, između ostalih Grčka, Kipar, Kazahstan, Maldivi, Meksiko, UAE, Vijetnam i mnoge druge. Među zemljama koje nisu glasale, a koje su pre procesa rekle da su protiv rezolucije su Azerbejdžan i Venecuela.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Deki

23.05.2024 21:29

Gradjani su ponosni na Vucica!

Jana

23.05.2024 22:10

Pozitivno je videti građansku podršku lideru i zemlji u teškim trenucima, što pokazuje jedinstvo i solidarnost među ljudima.

Marijana

23.05.2024 22:15

Puna podrska nasem predsedniku i hvala mu sto se bori za nas pred celim svetom

Sanja

23.05.2024 22:17

Tako je!! Neka vidi svet kako izgleda jedan najponosniji Srpski narod!