ĐILAS POZIVA VUČIĆA DA PODNESE OSTAVKU: Krivo mu što je predsednik Srbije probudio svet

Autor:

Vesti

23.05.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi napad na predsednika Srbije

ĐILAS POZIVA VUČIĆA DA PODNESE OSTAVKU: Krivo mu što je predsednik Srbije probudio svet

Foto: ST/P. DIVAC, N. Pančić

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku nakon što je, po njemu, doživeo još jedan poraz, ovaj put u Ujedinjenim nacijama.

Đilas ističe da posle "novog poraza", Vučić ne može ostati na funkciji predsednika Srbije. Kritikujući dosadašnje Vučićevo vođenje zemlje, Đilas ističe da Kosovo postaje sve odvojenije od Srbije, da se broj stanovnika svake godine smanjuje za više od 100.000, i da Srbija postaje lider po pitanju inflacije, korupcije i kriminala.

Đilas dalje navodi da Vučićeva borba za Srbiju nije dala rezultate, te da Srbiji nije potreban predsednik koji se bori, već onaj koji pobeđuje, što, po njemu, Vučić nikada nije postigao.

On kritikuje i Vučićevu reakciju na pitanje rezolucije o Srebrenici, navodeći da je Vučić od tog pitanja napravio glavno pitanje za budućnost Srbije, ali da je na kraju izgubio.

Dodajući da će generacije učiti o tome šta je Vučić uradio svojoj zemlji, Đilas zaključuje da je vreme da "veliki vojskovođa" koji je izgubio sve bitke, napokon ode u istoriju.

Podsećamo, Rezolucija o Srebrenici, kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici, usvojena je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Za su glasale 84 zemlje, protiv je bilo 19, dok je 68 zemalja bilo uzdržano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (38)

Loading
Ena

23.05.2024 20:59

Najveći lopov u Srbiji - Đilas osuđuje najvećeg patriotu Srbije - Vučića.

Deki

23.05.2024 21:28

Djilas je jedan veliki olos.

Zoki

23.05.2024 21:37

Bas je zuti nasao da komentarise Vucica. Uradio je ono sto niko ne bi, pokazao je kako se bori za istinu, pravdu i obraz. Sve suprotno od Djilasa...

Tanja

23.05.2024 23:01

Đilasu posle ovakve izjave bolje da se povuče iz politike jer neće proći dobro narod će mu suditi o izdaji .