VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM ANGOLE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Zamolio sam ga da i u ovim teškim okolnostima podrži slobodarski, pravdoljubiv i nezavisan duh! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.05.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvalio sam predsedniku Angole na poštovanju, uvažavanju i razumevanju koje je ova zemlja, kroz istoriju, pokazivala prema Srbiji, kazao je Vučić.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM ANGOLE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Zamolio sam ga da i u ovim teškim okolnostima podrži slobodarski, pravdoljubiv i nezavisan duh! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Angole Žoaom Lorensom.

- Odličan i prijateljski razgovor sa predsednikom Lorensom, koga sam detaljno informisao o svim činjenicama, pritiscima i posledicama vezanim za današnje glasanje o Rezoluciji o Srebrenici na Generalnoj skupštini #UN.


Istakao sam da će se Srbija, u odbrani svoje slobode i obraza, boriti do poslednjeg trenutka, da ni ovoga puta nećemo ustuknuti pred većom i jačom silom, jer snagu nalazimo u svetinji koju branimo, pravdi i istini, kao i u podršci prijatelja.

Zahvalio sam predsedniku Angole na poštovanju, uvažavanju i razumevanju koje je ova zemlja, kroz istoriju, pokazivala prema Srbiji, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, zamolivši ga da i u ovim teškim okolnostima podrži slobodarski, pravdoljubiv i nezavisan duh u međunarodnoj politici, za šta su se i Srbija i afričke zemlje oduvek zalagale
- napisao je predsednik na Instagramu.

 

 

U Generalnoj skupštini UN danas će se glasati o rezoluciji o Srebrenici, koju su predložile Nemačka i Ruanda.

Iako se, prema proceduri Generalne skupštine, odluke donose konsenzusom, za koji je potrebno da sve države budu saglasne oko teksta nacrta rezolucije, o predlogu rezolucije o Srebrenici će se glasati, pošto se Srbija, Rusija i Kina protive njenom usvajanju.

Na glasanju u Generalnoj skupštini UN zemlje nemaju pravo veta, a svaka od 193 države članica ima pravo na jedan glas.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Mima

23.05.2024 13:06

Dobrim diplomatskim razgovorima dobijamo podrsku od zemalja koje posluju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Vanja

23.05.2024 13:14

Vučić se bori za svaki glas podrške Srbiji.

Nebojša

23.05.2024 13:20

Sad je prilika da sve države pokažu koliko imaju časti, glasajući protiv ove lažne rezolucije.

Montrose

23.05.2024 13:24

Kada nam je podsaharska Afrika bliža od nekadašnje crnogorske braće.