OVO JE ZASTAVA ČASTI I SLOBODE! Vučić poslao snažnu poruku: Poneo sam je sa sobom u zgradu UN, braniću je i čuvati (FOTO)

Autor:

Vesti

23.05.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se oglasio uoči Generalne skupštine UN

OVO JE ZASTAVA ČASTI I SLOBODE! Vučić poslao snažnu poruku: Poneo sam je sa sobom u zgradu UN, braniću je i čuvati (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom zvaničnom Instagram nalogu gde je podelio zastavu Republike Srbije.

 

 

Predsednik je u opisu fotografije napisao:

- Ovo je zastava časti, zastava hrabrih, zastava slobode! Upravo sam je poneo sa sobom u zgradu UN. Braniću je i čuvati. I ponosiću se njom. Mi nismo genocidan narod! Živela Srbija!

Podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Njujorku da je za Srbiju i narod Srbije danas Vidovdan, iako je 23. maj, a ne 28. jun i da će danas biti jasno ko se nije uplašio i ko je stao na stranu pravde "protiv bahatih i moćnih".

"Naše je da se borimo. Mislim da smo dali sve od sebe. Ja sam razgovarao do sada sa predstavnicima više od 147 zemalja", rekao je Vučić za TV Informer povodom današnje sednice Generalne skupštine UN na kojoj se očekuje glasanje o predlogu rezolucije o Srebrenici.

Predlagači rezolucije su Nemačka i Ruanda.  

Vučić je podsetio da je Srbija u UN ranije u sredu organizovala "jedan drugačiji sastanak", gde su srpske žrtve iz različitih delova Bosne i Hercegovine koje žive na američkom tlu govorile o svojoj patnji i kroz šta su prošli. 

Predsednik Srbije je naglasio da su sastanku prisustvovali predstavnici 37 zemalja, koji su slušali svedočenja žrtava.

On je naveo da je iz dana u dan sve veći pritisak na Srbiju, a da najčešće dolazi iz Nemačke.

"Šokiran sam i prilično tužan kada vidim kako i na koji način pritisci deluju na neke zemlje koje su mnogo veće od Srbije i koje se ponašaju neretko kao moćne i jake na međunarodnoj areni. Kako se uplaše kada ih pozove ministar spoljnih poslova jedne zemlje i samo malo podigne svoj ton i ništa više od toga", rekao je Vučić.

Istakao je da sponzori rezolucije često govore da se u njoj ne spominje kolektivna odgovornost i upitao zbog čega je onda donose kada se o individualnim ogovornostima izjašnjavaju sudovi kroz presude.

"Svi oni za koje su smatrali da treba individualno da odgovaraju su već odgovarali. Šta je onda smisao ove rezolucije, posebno posle donošenja opšte rezolucije UN iz 2015. godine o genocidu", upitao je Vučić.

On je dodao da je smisao da moralnu, političku, a kasnije i pravnu odgovornost država okrenu protiv Srbije.

Vučić je naveo da samo ima tremu i strah hoće li moći da odgovori danas na način na koji srpski narod očekuje, a koji je ujedinjen više nego ikada.

"Nikada nas u poslednjih 30 godina ili gotovo 40 godina nas nisu tako ujedininili kao danas i na tome im hvala.To što misle da će da nas unize, u stvari ne razumeju koliko smo  se vinuli u visine, oni koji nose slobodarski otpor, zastavu slobodarskog otpora širom sveta", rekao je Vučić.

On je dodao da je danas na delegaciji Srbije da pokaže svu čvrstinu, hrabrost, da ponosno zastupa i branimo Srbiju, a da nakon toga sledi borba za napredak i ekonomiju naše zemlje. 

"Ali mislim da ćemo ugled Srbije podići na mnogo viši nivo, ne sanjate koliko zemalja se danas izvinjava i govori, "ne možemo, ne smemo,  imamo fabriku ovde i onde" Neko će reći to je izgovor. To je njihov izgovor, nije moj. Mi izgovora nemamo. Mi nemamo kuda da se sklonimo, iza nas je Srbija i zato ćemo se boriti", rekao je Vučić.

On je podsetio da je stalni predstavnik Srbije pri UN želeo da razgovara sa Nemcima, o samom tekstu rezolucije, a da je dobio odgovor da ćemo dobiti rezoluciju i to je to.
Vučić naglasio da će Kina danas u Njujorku glasati protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici.

''Nema nikakve sumnje, to je isuviše ozbiljna zemlja. Za nas je to jedna od najznačajnijih i najvažnijih vesti za budućnost'', rekao je Vučić, zahvalivši kineskom predsedniku Si Đipingu i kineskom narodu.

On je istakao da su mu u Njujorku kineski predstavnici pomogli oko mnogih stvari.
Vučić je naveo da je nemoguće opisati osećaj ''kada se danima borite za nešto i onda u jednom sekundu čujete da je neko jak i bahat srušio ono što ste radili mesec dana''.

''Ali svejedno, ne mogu da nam uzmu obraz, čast... A sutra ćemo to i pokazati'', rekao je Vučić u sredu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Dragana

23.05.2024 13:18

Данас сваки Србин са поносом то истиче јер смо народ који је неустрашив, храбар и поносан.

Jovan

23.05.2024 13:26

Verujemo u odbranu naseg predsednika.

Zvezdana Stratimirovic

23.05.2024 13:30

Svaka čast! Podrška!

Katrina

23.05.2024 13:32

Posledice ove rezolucije mogu biti katastrofalne za ceo region