IZBORI U NOVOM SADU UJEDINILI KUSO I REPATO! Obraz kao đon, a sve zbog gradske kase...

Autor:

Vesti

09.05.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekad ratovali zbog stavova o Kosovu, međusobno se optuživali za kriminal, a sad svi stali u stroj protiv SNS

IZBORI U NOVOM SADU UJEDINILI KUSO I REPATO! Obraz kao đon, a sve zbog gradske kase...

Foto: Shutterstock

Opozicionari koji do juče nisu mogli očima da se vide, te svaku priliku godinama koristili ne bi li ocrnili jedni druge, pokazuju da im je obraz kao đon - naprasno su spremni da sarađuju, ali ne iz ideoloških razloga i boljitka građana, već iz ličnih interesa.

To je očigledan slučaj uoči izbora u Novom Sadu, gde su se u jednu kolonu okupili oni koji su jedni na druge drvlje i kamenje bacali zbog različitih stavova oko KiM, Srebrenice, autonomije Vojvodine, te se optuživali za kriminal, korupciju, nacionalizam, separatizam, smeštali afere, čak i hapsili.

PRLJAV VEŠ

- Njihovo ujedinjavanje nije slučajno i nikog ne treba da čudi. Njih ujedinjuje miris novca. Oni su posle 5. oktobra, državu, pokrajinu i Novi Sad doživljavali kao bankomate iz kojih mogu nekažnjeno da uzimaju koliko hoće i pune džepove, terajući građane u tešku bedu. Zato nikog ne treba da čudi što su zaboravili i KiM i Srebrenicu i autonomiju Vojvodine i ujedinili se oko ideje Dinka Gruhonjića da se zabrani gradnja srpskih crkava i da se one pretvore u pabove i kafane - ispričao je za novosadski Dnevnik advokat upućen u mnoge sudske sporove i prestupništva doskorašnjih političkih neprijatelja, a danas saboraca.

Republika

Foto: Mc.rs

Dinko Gruhonjić

Nije zaboravljeno da su 12 godina DSS, LSV, DS, a danas ljudi koji se okupljaju oko SSP i na jednoj listi za predstojeće novosadske izbore 2. juna ratovali - od različitih gledišta na nacionalna pitanja preko vređanja, ogovaranja po ambasadama i iznošenja prljavog veša do smeštanja afera i hapšenja, na šta ukazuju slučajevi eksministara Olivera Dulića, Saše Dragina, Predraga Bubala... 

VRHUNAC OBMANE

Sandra Božić, potpredsednica Vlade Vojvodine, kaže za Srpski telegraf da vrhunac politike obmane i lažnog patriotizma koji opozicija gaji predstavlja koalicija koju danas mogu da čine dojučerašnji neprijatelji:

- Tako imamo savez Jovanovića i Brkovića, čiji nepomirljivi stavovi nisu prepreka kada je u pitanju lični interes, koji je očigledno prevagnuo, kao i mnogo puta dosad. Više ni sami nisu sigurni ko je s kim u koaliciji i da li izlaze na izbore i gde. To je odlika neodgovornog ponašanja, na koje smo navikli kada je opozicija u pitanju. Jedinstvo koje oni mogu da postignu odnosi se samo na lično bogaćenje, blaćenje sopstvene zemlje i patološku mržnju koju gaje prema Aleksandru Vučiću i svemu što su Srbija na čelu s njim i SNS uspeli da urade za Srbiju.

Republika

Foto: Tanjug /Andrija Vukelic

Sandra Božić

Ovako su se čašćavali

- DSS dvaput raskidao koaliciju sa DS i LSV zbog podržavanja nezavisnog Kosova i tvrdnje da su srpski generali zločinci

- LSV i DS optuživali DSS da su jataci haških optuženika i zaštitnici "zemunskog klana", odgovornog za atentat na premijera Zorana Đinđića

- osnivač LSV Nenad Čanak optuživao je Koštunicu da su mu ruke krvave do lakata i tražio njegovo hapšenje

- sukob su imali i kad su DS i LSV predložile Deklaraciju o Vojvodini i usvojile Statut Vojvodine, kojim je pokrajina dobila prerogative države, na šta je reagovao DSS zahtevom Ustavnom sudu, koji je oborio Statut, progalasio separatističkim i neustavnim

Gojkovićeva preuzela dužnost od Mirovića

Novoimenovana predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković preuzela je juče dužnost od dosadašnjeg predsednika Igora Mirovića.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Maja Gojković

Ona je po imenovanju rekla da će u predstojećem četvorogodišnjem mandatu Pokrajinska vlada nastaviti kontinuitet razvojnih projekata, a da su u planu i nova kapitalna ulaganja. Dodala je da će akcenat biti i na jačanju saobraćajne i komunalne infrastrukture, zaštiti životne sredine, obrazovanju i kulturi, socijalnoj zaštiti i unapređenju položaja osetljivih grupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
Jana

10.05.2024 00:12

U opoziciji niko nikoga očima ne može da vidi ali su svi jedinstveni samo u jednoj stvari rušenja vlasti kako bi se dokopali pune državne kao i punih gradskih kasa.

Ena

10.05.2024 00:14

Jedino što ujedinjuje opoziciju su lični interesi.

Ruška

10.05.2024 00:18

Jedino zajedničko što vezuje opoziciju je mržnja prema Vučiću i svemu dobrom što SNS čini za svoje građane.

Merima

10.05.2024 00:20

Opozicij čini sve kako bi se dokopala vlasti bez izbora kao i pune gradske kase i uvećala svoje lične račune.