SMEJURIJA! ĐILASOVCI KUKAVIČKI IZBEGAVAJU IZBORNI DEBAKL: Bojkotuju Beograd, a izlaze u 88 opština

Autor:

Vesti

23.04.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideru SSP pola opozicije okrenulo leđa i rešilo da učestvuje u svim gradovima i opštinama

SMEJURIJA! ĐILASOVCI KUKAVIČKI IZBEGAVAJU IZBORNI DEBAKL: Bojkotuju Beograd, a izlaze u 88 opština

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Nemanja Jovanovic/Strahinja Acimovic, E-stock

Lokalni izbori 2. juna biće održani u 88 gradova i opština, ali su đilasovci rešili da bojkotuju isključivo one u prestonici, dok će se boriti za vlast u ostalim.
Jasno je da tako pokušavaju da izbegnu potpuni debakl na beogradskim izborima svesni da imaju manje poverenje građana, na šta ukazuju ispitivanja javnog mnjenja. Svemu je doprinelo potpuno rasulo u savezu "Srbija protiv nasilja", gde se čak šest članica usprotivilo Đilasu i rešilo da izađe i na beogradske i na sve ostale lokalne izbore u Srbiji. Na listi pod sloganom "Biram borbu" nastupaće PSG, DS, Narodni pokret Srbije (NPS), Ekološki ustanak, Zeleno-levi front i Novo lice Srbije. To je potvrdio i lider NPS Miroslav Aleksić.


- Ne razumem odluku da se ne izađe na izbore u Beogradu, a da se učestvuje u ostalim lokalnim izborima u Srbiji - rekao je Aleksić.


Uz Đilasa su ostali Srce Zdravka Ponoša, Novi DSS Miloša Jovanovića i POKS. Đilas je optužio drugi deo opozicije da je pogazio obećanje građanima odlukom da izađe na sve izbore bez da je ispunjenja ijedna bitna preporuka ODIHR i opet tvrdio da će se 2. juna desiti izborna krađa, te podsetio na zahtev da se svi izbori pomere na jesen da bi bili regularni.


Vladimir Orlić, poslanik i potpredsednik GO SNS, kazao je da su uložili ogromnu energiju da dođu do rešenja koje će učiniti da na izborima učestvuju svi, baš onako kako su to sami i želeli.


- To je prva važna stvar koju smo pokazali predlogom koji je potpisala ne samo naša poslanička grupa, nego i druge, uključujući i nekoliko onih koje sebe nazivaju opozicijom. Čini mi se dvotrećinska većina poslanika stoji iza ovog predloga. Drugi važan zaključak je da je čitava galama o navodnoj izbornoj krađi i neregularnim izborima bila najobičnija farsa. Sad vidite da tu postoje dve grupe. Jedna kaže da hoće da se bori, a druga da neće da izlazi na izbore zato što time daje legitimitet Aleksandru Vučiću - kaže Orlić i zaključuje da će i na ovim izborima pobediti Vučićeva politika i da je to njima potpuno jasno.


Koalicija koju predvodi SNS "Beograd - sutra" već je predala izbornu listu, a na izbore bi, kako su ranije najavljivali, trebalo da izađu i pokret Branimira Nestorovića, kao i Narodna stranka.


VLADIMIR ORLIĆ: NJIMA JE JASNO DA ĆE I NA OVIM IZBORIMA POBEDITI VUČIĆEVA POLITIKA


Brnabićeva: Jovanović priča isto što i Kurti


Iako je sednica parlamenta sazvana da bi se ispunili zahtevi opozicije, oni se nisu držali teme. Tako je Miloš Jovanović iz koalicije NADA nipodaštavao borbu predsednika Aleksandra Vučića u Njujorku da se pred GS UN spreči usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici. Čak je rekao: "Koga briga za Doru Bakojani", na osnovu čijeg izveštaja je preporučeno da tzv. Kosovo postane član Saveta Evrope. Reagovala je predsednica parlamenta Ana Brnabić primedbom da bi se sa svakom njegovom reči saglasili Aljbin Kurti i Denis Bećirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (19)

Loading
Ena

23.04.2024 07:50

Opozicija se raspala u paramparčad .

Jovana

23.04.2024 07:50

Hoce li uspeti da prikupe potpise, pitam za druga?

Ana

23.04.2024 07:51

Zaista ni ja ne razumem da se ne izađe na izbore u Beogradu, a da se učestvuje u ostalim lokalnim izborima u Srbiji.

miki

23.04.2024 07:52

Ili bojkotuješ sve ili ne bojkotuješ ništa. Đilas i ekipa opet pokazali koliko ne razmišljaju.