SAOPŠTENJE SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE: Zaštitite nas od Đilasa i njegovih pretnji!

Autor:

Vesti

10.06.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Redakcija Srpskog telegrafa i portala Republika, sa svojim izdavačem, kompanijom "Medijska mreža", obaveštavaju javnost da je danas tokom pre podneva, na Aerodromu "Nikola Tesla", predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, pretio direktoru Srpskog telegrafa Saši Milovanoviću, koji je bio sa 12-godišnjom ćerkom.

SAOPŠTENJE SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE: Zaštitite nas od Đilasa i njegovih pretnji!

Foto: ST/N. Pančić/printscreen

Incident se dogodio na ukrcavanju na let za Istanbul, oko 9.20 časova, o čemu postoje i fotografije

Sve je čula i Milovanovićeva ćerka, koja je bila vidno uznemirena.

Srpski telegraf i Republika osuđuju huligansko ponašanje lidera parlamentarne političke stranke, čoveka kojem su poslednjih sedmica usta puna borbe protiv nasilja, a on ga primenjuje ne mareći ni za prisustvo maloletnog deteta.

Ovim putem obaveštavamo javnost, medije, novinarska udruženja i nadležne institucije da tražimo hitno preduzimanje zakonskih mera protiv Dragana Đilasa. Takođe, tražićemo i zaštitu međunarodnih novinarskih udruženja, jer ovaj napad shvatamo kao snažan pritisak na slobodu štampe i pokušaj da se zaustavi objektivno informisanje javnosti.

Napominjemo da je Đilas napao Milovanovića i pretio mu zbog tekstova našeg lista i portala u kojima smo isključivo prenosili zapisnike, izveštaje i beleške koje su pripadnici policije sačinili nakon incidenta koji se dogodio 2014. godine, kada je Đilas fizički napao bivšu suprugu, tasta i taštu. Sve se događalo pred trogodišnjim detetom. 

Apelujemo na nadležne organe da zaštite urednike i novinare naše redakcije od ovakvih napada i pritisaka, koji su, između ostalog, posledica višenedeljne hajke koju pojedini opozicioni političari javno vode protiv nas i kolega iz još nekih redakcija, tražeći čak i našu zabranu.

Redakcije Srpskog telegrafa i Republike
Za izdavača: "Medijska mreža DOO"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (60)

Loading
Milena

10.06.2023 20:07

Svako će odgovarati za svoje postupke dobre ili loše.

Hana

10.06.2023 20:13

Djilas je dokazani nasilnik koji se samo krije iza protesta.

Jana

10.06.2023 20:13

Djilas je nasilnik koji se ne libi da se fizicki obračuna!Tako je radio i sa tastom kojeg je prebio samo zato sto je on hteo da odbarani ćerku od Djilasa

Olja

10.06.2023 20:14

Užasno Djilas više ne može da se kontroliše, želja za vlašću ga je dovela do očaja.