NOVINARI DIGLI GLAS - NEDOPUSTIVO! Apostolovski, Anđus, Sarapa i Radomirović osudili Đilasove pretnje Milovanoviću!

Autor:

Vesti

10.06.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni srpski novinari žestoko su osudili verbalni napad lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa upućene direktoru Srpskog telegrafa Saši Milovanoviću.

NOVINARI DIGLI GLAS - NEDOPUSTIVO! Apostolovski, Anđus, Sarapa i Radomirović osudili Đilasove pretnje Milovanoviću!

Foto: ST/Tanjug

Voditelj „Jutarnjeg programa - Novo jutro" na televiziji Pink Predrag Sarapa kaže za Republiku da je pretnjama koje je izrekao Milovanoviću koji je bio sa ćerkom (12), Đilas još jednom potvrdio da je nasilnik.

Republika

Foto: printskrin

 

- Niko ne može da užima pravdu u svoje ruke i da preti, ako smatra da je neistina može da tuži i da svoju istinu dokazuje na sudu. Ovo je ozbiljno ugrožavanje bezbednosti - navodi Sarapa. 

Republika

Foto: printscreen/TVPink

 

Novinar i kolumnista Politike Aleksandar Apostolovski osudio je Đilasov napad na Milovanović.

- Smatram da se u civilizovanim zemljama, nezadovoljstvo izveštavanjem novinara rešava na sudu, a ne na aerodormu. Posebnu težinu ovaj slučaj dobija ukoliko je celoj situaciji prisustvovala i maloletna ćerka Saše Milovanovića - ističe Apostolovski. 

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

 

 

Vladimir Radomirović, nekadašnji predsednik UNS i urednik Pištaljke podvukao je da se svaki napad mora osuditi.

- Jer, u pitanju je udar na medijsku slobodu, slobodu govora. Javnost treba da bude obaveštena o svim stvarima, a političari moraju da se uzdrže od bilo koje vrste napad. To bi Dragan Đilas, kao nekadašnji vlasnik medijske kuće, trebao i te kako da zna - navodi naš sagovornik.

Republika

Foto: printscreen

 

 

Novinar i publicista Dejan Anđus kaže za Republiku da je u nezahvalnoj poziciji pošto su mu "i Đilas i Milovanović prijatelji".

- Uzmimo da se Dragan iznervirao, ali to nije način da mu prilazi tako, pogotovo jer je tu prisutno dete. Mislim da je to trebalo da se izbegne po svaku cenu i da to Dragan sebi nije smeo da dozvoli. Primetio sam u poslednje vreme da su stali ti naslovi, razumeo sam to kao gest dobre volje, mislio sam da je Dragan shvatio političku potrebu ovog trenutka i da neće učestvovati u ludačkoj igri na ulicama, mislio sam da je van toga i da je na ispravnom političkom putu, ali je ovo pravo iznenađenje za mene. Negativno sam iznenađen. Voleo bih da se to nije desilo i da može da se prevaziđe. Da je to uradio neko ko je neprijatelj još oštrije bih reagovao, ali pošto se radi o čoveku kog dobro poznajem, voleo bih da postoji način da se to reši. Čudi me od Dragana, za kog sam smatrao da je krenuo na pravi politički put, da je tako zalutao sada - kazao je Anđus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Kristina

10.06.2023 13:51

Đilas je nasilnik, koji se krije iza kvazi borbe protiv nasilja.

Isidora

10.06.2023 14:09

I Djilas se kao bori protiv nasilja, strašno. Vidi narod ko je kakav.

Mila

10.06.2023 14:20

Niko nemoze da napada novinare, za svaku osudu je Djilasovo ponasanje

Hana

10.06.2023 17:43

Djilasu je jedino ostalo da preti, ali na taj način pokazuje da je nula od čoveka.