PROMENJEN KURS EVRA! Evo koliko danas iznosi!

Autor:

Vesti

14.09.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važne vesti iz NBS!

PROMENJEN KURS EVRA! Evo koliko danas iznosi!

Foto: pexels.com

Narodna banka Srbije je objavila da će zvanični srednji kurs dinara za evro iznositi 117,0400 dinara u ponedeljak, 16. septembra. Ova vrednost predstavlja minimalnu promenu u odnosu na kurs iz četvrtka. Dinar je zadržao istu vrednost u odnosu na evro kao pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 0,1 odsto. Od početka godine, dinar je ojačao za isti procenat.

Indikativni kurs dinara prema dolaru u petak ostao je nepromenjen i iznosi 105,4795 dinara za dolar. U poređenju sa vrednostima pre mesec dana, dinar je jači za 1,0 odsto, dok je na godišnjem nivou jači za 4,3 odsto. Od početka godine, dinar je ojačao za 0,4 odsto u odnosu na dolar.

Ove informacije dolaze u vreme kada se tržište valuta suočava sa različitim promenama i nestabilnostima. Narodna banka Srbije prati ove promene i redovno objavljuje srednje vrednosti kursa dinara u odnosu na evro i dolar, pružajući uvid u trenutnu ekonomsku situaciju.

Narodna banka Srbije redovno utvrđuje zvanični srednji kurs dinara prema stranim valutama na osnovu kretanja na međubankarskom deviznom tržištu. Ova praksa omogućava transparentnost i predvidljivost kursnih promena, pružajući stabilnost tržištu i olakšavajući poslovanje domaćih i stranih subjekata.

Kretanje kursa dinara ima značajan uticaj na različite segmente ekonomije, uključujući izvoz, uvoz, turizam i investicije. Stoga, praćenje i analiza srednjih vrednosti kursa dinara od strane Narodne banke Srbije ima ključnu ulogu u donošenju ekonomskih odluka.


Nove srednje vrednosti kursa dinara u odnosu na evro i dolar objavljene od strane Narodne banke Srbije pružaju uvid u aktuelnu situaciju na deviznom tržištu. Stabilnost kursa dinara predstavlja važan faktor za sve učesnike u ekonomiji, dok redovne objave ovih informacija omogućavaju transparentnost i predvidljivost kursnih promena.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading