OVO JE DANAŠNJI KURS EVRA! Ima promena, pogledajte pre nego što krenete u menjačnicu!

Autor:

Vesti

12.09.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važne informacije i za one koji menjaju dolare!

OVO JE DANAŠNJI KURS EVRA! Ima promena, pogledajte pre nego što krenete u menjačnicu!

Foto: pixabay.com

Narodna banka Srbije objavila je da će zvanični srednji kurs dinara za evro iznositi 117,0290 dinara, što predstavlja minimalnu promenu u odnosu na prethodni dan. U poređenju sa kursom pre mesec dana, dinar će zadržati istu vrednost u odnosu na evro, dok je na godišnjem nivou jači za 0,1 odsto. Ova stabilnost kursa dinara za evro značajna je informacija za građane i privredu, posebno za one koji se bave međunarodnim poslovanjem.

Indikativni kurs dinara prema dolaru

Pored kursa prema evru, Narodna banka Srbije objavila je i indikativni kurs dinara prema dolaru, koji je u sredu zabeležio blagi pad od 0,3 odsto, te će iznositi 106,2548 dinara za dolar. U odnosu na kurs pre mesec dana, dinar je jači za 0,8 odsto, dok je na godišnjem nivou zabeležen rast od 2,7 odsto. Ipak, od početka godine dolazi do blagog oslabljivanja dinara u odnosu na dolar, za 0,4 odsto. Ovi podaci ukazuju na dinamične promene kursa dinara prema dolaru, što može imati uticaj na trgovinu i finansijska kretanja u zemlji.

Stabilnost kursa dinara

Kada sagledamo ove informacije u celini, primećujemo da je kurs dinara relativno stabilan kako u odnosu na evro, tako i prema dolaru. Ova stabilnost može pružiti određenu sigurnost poslovnim subjektima i pojedincima prilikom planiranja budućih transakcija i ulaganja. Takođe, važno je obratiti pažnju na činjenicu da je dinar na godišnjem nivou jači u odnosu na obe valute, što može imati različite efekte na domaću ekonomiju i spoljnotrgovinski bilans.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading