OVO JE NOVI KURS EVRA! Pogledajte dobro, ima izmena!

Autor:

Vesti

11.09.2024

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna banka Srbije objavila zvanični srednji kurs evra za sutra

OVO JE NOVI KURS EVRA! Pogledajte dobro, ima izmena!

Foto: pexels.com

Narodna banka Srbije saopštila je da će zvanični srednji kurs za jedan evro danas iznositi 117,0241 dinar. Ova vest dolazi nakon što je juče zvanični srednji kurs bio 117,0116 dinara za evro.

Stabilna vrednost dinara u odnosu na evro

Dinar zadržava stabilnost u odnosu na evro, s obzirom na to da je vrednost dinara prema evropskoj valuti jednaka kao pre mesec dana. Trenutno, dinar vredi 0,1 odsto više nego na početku godine i 0,2 odsto više nego pre godinu dana.

Fluktuacije vrednosti dinara tokom ove godine

Tokom ove godine, najslabija vrednost dinara prema evru zabeležena je kada je za evro bilo potrebno 117,2377 dinara. S druge strane, najjača vrednost dinara bila je kada je evro vredeo 117,0101 dinar.

Nakon najnovijih informacija objavljenih od strane Narodne banke Srbije, jasno je da dinar zadržava stabilnost u odnosu na evro, što pruža određenu sigurnost na deviznom tržištu. Očekuje se da će ova stabilnost biti od koristi kako privredi, tako i građanima Srbije u narednom periodu.

Takođe, zanimljivo je primetiti da je dinar jači za 2,4 odsto u odnosu na dolar nego pre mesec dana, te da je na godišnjem nivou zabeležen rast od 2,2 odsto. Od početka godine, dinar je ojačao za 0,3 odsto u odnosu na američku valutu, što ukazuje na stabilnost i jačanje dinara na međunarodnom tržištu.


Ove informacije su od velikog značaja za privredu i građane, te je važno pratiti kretanje kursa kako bi se donele informisane odluke u vezi sa finansijskim transakcijama.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading