OVO JE DANAŠNJI KURS DINARA ZA EVRO! Pogledajte kolika je promena u odnosu na juče!

Autor:

Vesti

28.08.2024

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka godine dinar ojačao premu evru!

OVO JE DANAŠNJI KURS DINARA ZA EVRO! Pogledajte kolika je promena u odnosu na juče!

Foto: pexels.com

Republika.rs i danas vam donosi važne servisne informacije, kao što je i današnji kurs dinara prema evru. Minimalne su promene današnjeg kursa u odnosu na juče, a u nastavku teksta pogledajte i kurs dinara prema dolaru.

Stabilan kurs dinara prema evru

Narodna banka Srbije objavila je da je zvanični srednji kurs dinara za evro danas iznosio 117,0491, što predstavlja minimalnu promenu u odnosu na kurs od prethodnog dana. Takođe, dinar je zadržao istu vrednost u odnosu na evro kao pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 0,2 odsto. Od početka godine, kurs dinara prema evru je ojačao za 0,1 odsto, što ukazuje na stabilnost kursa.

Slabiji kurs dinara prema dolaru

U poređenju sa utoračkim kursom, zvanični kurs dinara prema dolaru danas je bio slabiji za 0,2 odsto, te je iznosio 104,9297 dinara za dolar. Međutim, vrednost dinara u odnosu na dolar je porasla za 2,7 odsto u poslednjem mesecu, dok je na godišnjem nivou jači za 3,3 odsto. Od početka 2021. godine, dinar je ojačao za 0,9 odsto u odnosu na dolar.


Iz ovih podataka možemo zaključiti da je kurs dinara relativno stabilan u odnosu na evro, dok je zabeležena određena fluktuacija u odnosu na dolar. Ova situacija može uticati na različite segmente ekonomije, poput spoljnotrgovinskih poslova i turizma. Takođe, ovi podaci mogu biti od značaja za građane koji planiraju putovanja ili poslovne transakcije u inostranstvu.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading