OVO JE DANAŠNJI KURS EVRA! Pogledajte, ima promena u odnosu na juče!

Autor:

Vesti

30.08.2024

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na godišnjem nivou dinar je jači za 0,2 odsto

OVO JE DANAŠNJI KURS EVRA! Pogledajte, ima promena u odnosu na juče!

Foto: shutterstock

Ilustracija

Danas je zvanični srednji kurs dinara za evro iznosio 117,0222 dinara, što predstavlja minimalnu promenu u odnosu na prethodni dan, saopštila je Narodna banka Srbije. Ova vest će sigurno obradovati mnoge građane koji prate kursnu listu i planiraju svoje finansijske transakcije. Takođe, važno je napomenuti da je dinar u odnosu na evro zadržao istu vrednost kao pre mesec dana, što ukazuje na stabilnost kursa na duži period. Pored toga, na godišnjem nivou dinar je jači za 0,2 odsto, dok je od početka godine zabeležen rast od 0,1 odsto, što predstavlja pozitivan trend za našu valutu.

Slabiji indikativni kurs dinara prema dolaru

S obzirom da je indikativni kurs dinara prema dolaru u četvrtak bio slabiji za 0,5 odsto, iznosivši 105,5871 dinara za dolar, ovo je važna informacija za sve one koji prate kursne oscilacije na tržištu. Takođe, zanimljivo je primetiti da je dinar jači za 2,4 odsto u odnosu na dolar nego pre mesec dana, te da je na godišnjem nivou zabeležen rast od 2,2 odsto. Od početka godine, dinar je ojačao za 0,3 odsto u odnosu na američku valutu, što ukazuje na stabilnost i jačanje dinara na međunarodnom tržištu.

Ove informacije su od velikog značaja za privredu i građane, te je važno pratiti kretanje kursa kako bi se donele informisane odluke u vezi sa finansijskim transakcijama.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading