Kada je videla kako DEČACI ISMEVAJU BESKUĆNIKA Milica je uradila nešto što je PODELILO SRBIJU

Autor:

Vesti

16.10.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je objavila na TikToku

Kada je videla kako DEČACI ISMEVAJU BESKUĆNIKA Milica je uradila nešto što je PODELILO SRBIJU

Foto: Shutterstock

Jedan nedavni događaj na ulicama Srbije izazvao je veliku pažnju javnosti i izazvao različite reakcije nakon što je korisnica TikToka objavila fotografiju trojice dečaka koji su se, prema njenim rečima, podsmevali beskućniku dok je spavao na trotoaru. Situacija je brzo postala viralna tema, izazivajući oštru osudu, ali i razumevanje za tinejdžere koji su učestvovali u incidentu.

Reakcija prolaznika

Republika

Foto: Shutterstock

Podsmevali se beskućniku

 

Milena Todorović, korisnica TikToka, pokušala je da interveniše, opominjući dečake i zahtevajući da izbrišu slike. Međutim, njen pokušaj nije naišao na razumevanje - dečaci su odbili da ih poslušaju i nastavili svojim putem. Frustrirana njihovim ponašanjem, Milena je odlučila da ih fotografiše i javno podeli njihovu sliku, izrazivši oštru kritiku roditeljima zbog nedostatka vaspitanja. Njena reakcija izazvala je dodatnu polemiku i podelila mišljenja u društvu.

Različite reakcije u društvu

Dok jedni oštro osuđuju ponašanje dečaka, ističući kako je neprimereno rugati se ljudima koji su u teškoj životnoj situaciji, drugi smatraju da je u pitanju detinjasta nesmotrenost, a ne ozbiljna zlonamernost.

"Strašno šta rade, jedan dan na njegovom mestu bili bi drugačiji", "Bravo! Sram ih bilo!", "Ma sve gora i gora generacija dolazi, žalosno i sramotno", "Nisu deca kriva zakazali roditelji jer verovatno ni oni nemaju empatiju i poštovanje", podržali su Milenu.

Postoje i oni koji podržavaju dečake, ističući da su samo deca koja su postupila nepromišljeno, iz čiste radoznalosti ili želje da se zabave.

"Prema tvom mišljenju oni nemaju pravo da ga slikaju, a ti imaš prava da slikaš njih?", "Nisi ni ti ništa bolja kad ih slikaš", rekli su oni koji su odusdili autorku.

Učenje iz grešaka

Republika

Foto: Shutterstock

Podsmevali se beskućniku

 

Važno je ukazati deci na greške koje prave, ali isto tako bitno je biti pažljiv u načinu na koji se to radi. Javno osramoćivanje, kao što je to učinjeno u ovom slučaju, nije put ka pravilnom vaspitanju. Umesto osude, deca trebaju imati priliku da nauče iz svojih grešaka, uz podršku i razumevanje odraslih.

Podsmevanje ili nesmotrenost?

Republika

Foto: Shutterstock

Podsmevali se beskućniku

 

Ovakve situacije pružaju priliku da se deci na vreme ukaže na značaj empatije i poštovanja prema drugima, bez obzira na njihove okolnosti. Važno je podsećati mlade na važnost empatije, ali to treba raditi sa strpljenjem i razumevanjem, a ne kroz osudu i javno sramoćenje.

Konačno, ovaj događaj baca svetlo na pitanje vaspitanja, odgovornosti i empatije u savremenom društvu. Umesto brzih osuda, važno je da se fokusiramo na edukaciju i podršku deci kako bi odrasli u odgovorne i empatične ljude.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading