ŠTA BEOGRAĐANI MISLE O IZGRADNJI SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU NA TERAZIJAMA? Republika je pitala građane, a odgovori su NEVEROVATNI! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

17.09.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Šapić je najavio izgradnju spomenika Draži Mihailoviću u parku Terazijska terasa

ŠTA BEOGRAĐANI MISLE O IZGRADNJI SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU NA TERAZIJAMA? Republika je pitala građane, a odgovori su NEVEROVATNI! (FOTO, VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nedavno je najavio inicijativu za izmeštanje groba jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije i Grobnice narodnih heroja sa Kalemegdana, jer je to "mnogo važno za ovaj narod i državu".

Najavio je izgradnju spomenika Draži Mihailoviću u parku Terazijska terasa.

Podsetio je da je 2003. donet zakon kojim su ravnogorski i partizanski pokret izjednačeni.

Moji đedovi su bili deo partizanskog pokreta, partizani su se borili protiv Nemaca, protiv fašista i dobrim delom su kasnije zloupotrebljeni - rekao je Šapić.

Republika je posetila Terazijsku terasu i mesto gde spomenik treba da se izgradi. Još uvek se ne zna kako će spomenik tačno izgledati i nije precizirano vreme izgradnje

Pitali smo građane šta misle o izgradnji spomenika, a dobili smo raznolike odgovore

- Sad čujem prvi put, to je jako lepo s obzirom na to da mi je zemljak, ali eto ja sam oduvek maštao da u ovom parkiću ovde puste neke ovce da pasu, tako da je sam spomenik možda i bolja ideja - rekao je Stefan za Republiku.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Stefan iz Ivanjice

- Čuo sam iz medija da se planira i gradnja spomenika Draži Mihailoviću i izmeštanje Titove grobnice na Dedinju i potpuno podržavam to, naša istorija je bogata, i jedni i drugi su se borili protiv fašista, a nije red samo jednima da se odaje počast i poštovanje, a đeneral Draža je jedina kraljeva prava armija i oni su bili ostaci prave srpske vojske, a ne ono što nas uče u školama, da su Tihi i Prle oslobodili ceo Beograd. Tako da potpuno podržavam podizanje spomenika Draži Mihailoviću - rekao nam je Vladimir.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Vladimir iz Beograda

- Nemam ništa protiv, treba da mu se uradi spomenik, zaslužio je, pošto mu se ne zna ni gde je ukopan - rekao je Rade Popović.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Rade Popović

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading