SRBIJA MEĐU NAJBOLJIM ZEMLJAMA U SVETU: Potvrđen doprinos naše zemlje u osiguravanju visokog nivoa informacione bezbednosti

Autor:

Vesti

16.09.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u prvoj od pet grupa država koja obuhvata zemlje sa najvišim nivoom razvoja u oblasti informacione bezbednosti

SRBIJA MEĐU NAJBOLJIM ZEMLJAMA U SVETU: Potvrđen doprinos naše zemlje u osiguravanju visokog nivoa informacione bezbednosti

Foto: ST/V. LUKIĆ

Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU), specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija, svrstala je Srbiju među najuspešnije države u kontekstu globalnog indeksa informacione bezbednosti, saopštilo je danas Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Kako se precizira u izveštaju Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, taj podatak naveden je u publikaciji u izdanju ITU pod naslovom "Globalni indeks informacione bezbednosti". 

Srbija se prema tom rangiranju našla u prvoj od pet grupa država koja obuhvata zemlje sa najvišim nivoom razvoja u oblasti informacione bezbednosti.

Međunarodna telekomunikaciona unija vrednovala je pet ključnih komponenti razvoja i to pravni okvir, tehničke mere, organizacione mere, jačanje kapaciteta i međunarodnu saradnju. 

Srbija je prepoznata kao jedna od vodećih zemalja u svim tim aspektima, čime je potvrđen značajan doprinos Srbije u osiguravanju visokog nivoa informacione bezbednosti, ističe se u saopštenju. 

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija navodi da će još intenzivnije nastaviti realizaciju brojnih aktivnosti, posvećeno radeći na održavanju i daljem jačanju bezbednosti u digitalnom prostoru.

Detaljniji izveštaj Međunarodne telekomunikacione unije (ITU) dostupan je na internet prezentaciji Međunarodne telekomunikacije unije, klikom OVDE

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading