ZABELELO SE U SRBIJI! Sneg pada u ovim delovima zemlje kao usred decembra! (FOTO)

Autor:

Vesti

15.09.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg je danas počeo da pada na planinama iznad 1.600 metara nadmorske visine.

ZABELELO SE U SRBIJI! Sneg pada u ovim delovima zemlje kao usred decembra! (FOTO)

Foto: Infokop

Srbija se trenutno nalazi pod uticajem snažnog ciklona, što donosi obilne padavine i izuzetno hladno vreme koje podseća na novembarsko. Temperature se kreću oko 10 stepeni Celzijusa.

Sneg je danas počeo da pada na planinama iznad 1.600 metara nadmorske visine. Prvi sloj snega prekrio je Goliju, dok je od podneva počeo da prekriva i Kopaonik. Na Kopaoniku se sneg zabeleo iznad 1700 metara, naročito iznad 1800 metara, uključujući područje oko Pančićevog vrha.

Republika

Foto: Infokop

Sneg na Kopaoniku

 

Pored snega, prisutna je i magla koja značajno smanjuje vidljivost. Trenutna temperatura iznosi 1 stepen, dok je na Pančićevom vrhu opala ispod 0°C.

Očekuje se da će sneg nastaviti da pada tokom večeri, noći i sutrašnjeg jutra na višim planinama.

Snežna granica bi mogla da se spusti i na 1500 metara nadmorske visine, što će uzrokovati da se gotovo sve više planine na jugozapadu Srbije zabele.

Podsećamo, RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije na obilne padavine danas. 

- Danas (15.09.) se na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda, očekuje veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 24 h, a na području Banata i Braničevskog okruga padavine će se nastaviti i tokom noći ka ponedelјku, pa se tamo lokalno očekuje i preko 40 mm.

Upozorenje je izdato i Za Vojvodinu, kao i za Beograd. 


- Danas (15.09.) će na području Vojvodine i zapadne Srbije duvati jak zapadni i severozapadni vetar, koji će dostizati i udare olujne jačine. Danas (15.09.) se na teritoriji Beograda očekuje veća količina padavina, od 20 do 30 mm za period od 24 h, lokalno i više.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading