VLADIKA GRIGORIJE PONOVO UDARIO NA SPC! Najnovija epizoda gaženja po pravoslavlju, izlet u KATOLIČANSTVO MU NIJE BIO DOVOLJAN

Autor:

Vesti

16.09.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle služenja mise, stavljanja hipoteke na hram kod Trebinja, "Maserati" vladika u novoj akciji

VLADIKA GRIGORIJE PONOVO UDARIO NA SPC! Najnovija epizoda gaženja po pravoslavlju, izlet u KATOLIČANSTVO MU NIJE BIO DOVOLJAN

Foto: Printskrin/Nova S

Mladen Durić odnosno vladika dizeldorfski i cele Nemačke Grigorije veoma perfidno uvodi ekumenizam na mala vrata u SPC.

Naime, u sedamnestoj epizodi Radar foruma, vladika Grigorije se otvoreno založio da žene treba da budu sveštenici u SPC i na taj način se po ko zna koji put suprotstavio kanonima i učenjima Crkve kojoj i sam pripada.

Kanoni SPC jasno i nedvosmisleno određuju ko sme, a ko ne sme da služi svetu Liturgiju i da pristupa oltaru u Crkvi.

Tako npr. Kanon 69 Petošestog Vaseljenskog sabora kaže da je zabranjeno svakome ko pripada laicima da ulazi unutar svetog oltara. Ovo, po drevnom predanju, može biti dopušteno samo vlasti i carskom dostojanstvu kada zaželi da prinese darove Tvorcu.

Zatim, kanon 19. Laodikijskog sabora kaže da je samo sveštenim licima dopušteno da ulaze u Oltar i pričešćuju se tamo, dok nam kanon 44. sa istog sabora govori o tome da ne priliči da žene ulaze u oltar.

Vladika Grigorije se godinama, kako u televizijskim emisijama, tako i kroz crkvenu službu zalaže upravo za sve suprotno i na taj način direktno krši kanone Crkve kojoj pripada.

Svi skandali vladike Grigorija

Vladika Grigorije je uzdrmao SPC i sve pravoslavne vernike kada je 2012. godine na poziv dubrovačkog biskupa Mate Uzinića održao misu u dubrovačkoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije.

Tom prilikom je Grigorije zatražio oprost, što je bilo u skladu sa tadašnjom politikom Borisa Tadića i Demokratske stranke.

Republika

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Vladika Grigorije

Takođe, vladika Grigorije je u periodu dok je bio na čelu Hercegovačke eparhije ostao vernicima po sećanju po svojim biznis kombinacijama.

Naime, nakon jednog od poslova vladika je stavio hipoteku na hram kod Trebinja, koji pripada SPC.

Uz ovaj hram založena je još jedna crkva, kuća, kao i crkveno dvorište i nekoliko ari placa na više parcela. Ovakav slučaj je nezabeležen u istoriji SPC.

Ono što je posebno zanimljivo, vladika je uzeo ukupno šest kredita kod različitih banaka, a iznos koji je dobio bio je oko tri miliona evra.

Nije tajna da je osnivao ili posredno kontrolisao firme koje su kupovale akcije, bavile se hotelijerstvom, poljoprivredom, ali i proizvodnjom vina i na taj način je došao pod lupu istražnih organa u BiH.

-Vladika Grigorije je u javnosti poznat i kao Maserati vladika, s obzirom da je jedno vreme viđan u ovom skupocenom automobilu.

Republika

Foto: Tanjug

Vladika Grigorije

Nedavno je u javnosti izašla zajednička fotografija Grigorija sa kontroverznim Bobanom Bogdanovićem.

 

Boban Bogdanović je poznat po brojnim skandoloznim izjavama, kao i po uživanju kokaina.

 

Takođe, Boban Bogdanović je izazvao bes srpske javnosti kada je izjavio da je započeo zvaničnu kampanju, da tzv. Kosovo podnese tužbu protiv Srbije. Međunarodnom sudu pravde za sve zločine počinjene na Kosovu, a posebno za genocid nad kosovskim Albancima 1999. godine.

(NSuživo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading