SVAKODNEVNIM VELIČANJEM USTAŠTVA ŠALJU NAM JASNU PORUKU! Miloš Vučević: Srbi u Hrvatskoj i dalje nemaju mira!

Autor:

Vesti

12.09.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbe hapse i kažnjavaju samo zato što pevaju patriotske pesme koje nikoga ne vređaju"

SVAKODNEVNIM VELIČANJEM USTAŠTVA ŠALJU NAM JASNU PORUKU! Miloš Vučević: Srbi u Hrvatskoj i dalje nemaju mira!

Foto: TANJUG/ BSF/ TADEJ KREFT

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas povodom nove provokacije Srba u Hrvatskoj, gde su na zgradi pravoslavne crkve u Petrinji ispisani grafiti sa ustaškim simobilma, da su čudne vrednosti i pravila koje se tolerišu u jednoj zemlji EU i najoštrije osudio taj incident.

- Srbi u Hrvatskoj i dalje nemaju mira! Kako drugačije objasniti još jednu provokaciju u nizu, ovog puta na zgradi Crkve Svetog Spiridona Čudotvorca i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne opštine Petrinja, na kojoj su osvanuli grafiti sa ustaškim simbolima - naveo je Vučević u saopštenju.

Ističe da je poruka Srbije uvek jasna - mir, stabilnost i regionalna saradnja, ali da nećemo biti nemi na konstantne provokacije prema Srbima, koje ništa dobro nikome ne donose. 

- Da li su evropske vrednosti da se Srbima u Hrvatskoj uskraćuje pravo da koriste ćirilično pismo, da se gotovo svakodnevno veliča ustaštvo, gde se Srbi hapse i kažnjavaju samo zato što pevaju patriotske pesme koje nikoga ne vređaju - zapitao je Vučević.

Na zgradi pravoslavne crkve Svetog Spiridona Čudotvorca i upravnoj zgradi crkvene pravoslavne opštine u Petrinji u sredu su osvanuli grafiti s ustaškim simbolima, a paroh Saša Umićević je izjavio da je to posledica nesporazuma oko postavljanja hrvatske zastave na krov upravne zgrade, koja se obnavlja nakon potresa.

Paroh kaže da je hteo da se skine zastava s krova upravne zgrade, ali mu je zahtev ignorisan.

- Niko nije tražio dopuštenje za postavljanje zastave - kaže paroh i dodaje da je hteo da razgovara sa gradskom upravom i zatraži da se zastava skine, ali je njegov zahtev ignorisan", rekao je paroh, prenela je  Hina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading