UVODI SE OBAVEZNI VOJNI ROK! Vučić na promociji oficira Vojske Srbije potvrdio važnu vest

Autor:

Vesti

14.09.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije!

UVODI SE OBAVEZNI VOJNI ROK! Vučić na promociji oficira Vojske Srbije potvrdio važnu vest

Foto: Printscreen/RTS

11.59 - Završena promocija novih oficira Vojske Srbije

Prestonicu su nadleteli borbeni avioni Ratnog vazduhoplovstva, nakon čega su mladi oficiri bacili šapke čime je promocija zvanično završena.

11.31 - Počeo svečani defile i kulturno-umetnički program

Na platou ispred Skupštine počeo je svečani defile Vojske Srbije, nakon čega je predstavljen kulturno-umetnički program.

11.24 - Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Aleksandar Vučić je pozdravio mlade oficire, i zahvalio im se na izuzetnom danu.

- Danas ću govoriti kraće nego ikada, ne zbog kiše, već zato što mislim da ste mnogo toga videli i naučili, a i da nikada nije bilo manje potrebno da se govori dugo. Hvala vašim roditeljima i porodicama, što vas nisu sebično čuvali za sebe, već su vašu mladost i hrabrost ponudili Srbiji, jedinoj koju imamo. Vi danas postajete neko ko je uvek u prvim redovima odbrane otadžbine - kazao je predsednik.

Republika

Foto: Tanjug/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Vučić na promociji najmlađih oficira VS

Istakao je da pred nama nije lak period, i da smo se uvek suočavali sa izazovima.

- Sa onima koji bi da nam otkidaju deo teritorije, sa onim najjačima koji bi retko razumeli naše potrebe i želje, naš Ustav i našu otadžbinu. I uspevali smo da sačuvamo mir, da odbranimo naše vitalne nacionalne interese, ali i da popravimo materijalni položaj vojnika - rekao je on.

Vučić kaže da naša vojska danas živi mnogo bolje nego pre 10 godina, i da će uskoro uslediti novo povećanje plata.

- Poslušajte me, već dugo sam vrhovni komandant, ne dozvolite da vam prolazi dan za danom a da niste ništa promenili. Svakoga dana pitajte sebe šta biste još mogli da učinite. Idete u različite jedinice, od informatičkih, vazdušnog osmatranja, do specijalnih jedinica. Imaćete različite zadatke, ali uvek pokažite odgovornost i ozbiljnost, posvećenost u radu - ističe predsednik.

On kaže da danas živimo u svetu poremećenih vrednosti, gde svako gleda samo svoje interese, gde je kompromis ružna reč.

- Zato se i približavamo katastrofi, i zato naša vojska mora biti sve snažnija. Kao vrhovni komandant sam potpisao svoju saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Verujem da svi znate koliko

11.19 - Obraćanje potporučnika Nikole Vasića

Mladi oficir Nikola Vasić, kom je predsednik uručio sablju, rekao je da se danas svi sećaju početka školovanja.

- Došli smo iz raznih krajeva naše otadžbine, ujedinjeni u ljubavi prema našoj zastavi i himni. Veliki deo nas je prepoznao naš put još sa 14 godina, kada smo prepoznali neizbežnu čežnju i ponos naših roditelja - rekao je on.

11.15 - Predsednik uručio sablje najboljim oficirima

Kapetan bojnog broda Miroslav Čitić kratko je pročitao ukaz predsednika Srbije o dodeljivanju činova potporučnika, a potom je predsednik dodelio najuspešnijim potporučnicima oficirske sablje.

Najuspešnijim potporučnicima Lazaru Tadiću, Sari Nikolić, Nikoli Vasiću i Aleksandri Stajić predsednik je lično uručio sablje.

11.15 - Predsednik

Kapetan bojnog broda Miroslav Čitić kratko je pročitao ukaz predsednika Srbije o dodeljivanju činova potporučnika, a potom je predsednik dodelio najuspešnijim potporučnicima oficirske sablje.

Republika

Foto: Printscreen/RTS, Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

Najuspešnijim potporučnicima Lazaru Tadiću, Sari Nikolić, Nikoli Vasiću i Aleksandri Stajić predsednik je lično uručio sablje.

11.09 - Obraćanje brigadnog generala Bobana Đorovića

Brigadni general Boban Đorović, rektor Univerziteta odbrane, rekao je u obraćanju da je početak školovanja oficira koji su sada postrojeni ispred Skupštine obeležila pandemija.

- Razumevši da se dobri oficiri ne mogu obrazovati samo na daljinu, vratili su se u kabinete i na poligone čim su se stekli uslovi. Zato su u potpunosti odgovorili zahtevima studijskih programa, i kadeti su stasali u oficire Vojske Srbije - rekao je general Đorović.

- Oficiri i kadeti, zdravo - obratio se predsednik vojsci, na šta je pozdravljen gromoglasnim "Zdravo".

Republika

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Početak promocije najmlađih oficira Vojske Srbije

Potom je usledio doček kadetske zastave, nakon čega je intonirana himna Bože pravde, koju su pevali postrojeni mladi oficiri.

11.00 - Vučić stigao ispred Skupštine

Republika

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Vučić stigao na promociju

Predsednik je stigao tačno u 11 časova, i potom mu je raport predao pukovnik Srđan Blagojević.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Promocija najmlađe generacije oficira Vojske Srbije biće održana danas u 11 sati, na platou ispred Doma narodne skupštine u Beogradu.

Republika

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

U prve oficirske činove biće promovisano 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, najavilo je ranije ministarstvo odbrane Srbije.

Na svečanosti će nastupiti Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Reprezentativni orkestar Garde a plato ispred skupštine Srbije nadletaće vojni vazduhoplovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading