OVO BROJEVE ODMAH BLOKIRAJTE! Objavljen novi spisak TELEFONSKIH PREVARANATA, nikako nemojte da se javljate

Autor:

Vesti

14.09.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno su bezobrazne ponude prevaranata koji nude 39.000 evra

OVO BROJEVE ODMAH BLOKIRAJTE! Objavljen novi spisak TELEFONSKIH PREVARANATA, nikako nemojte da se javljate

Foto: Shutterstock

U poslednje vreme, telefonski prevaranti sve više pokušavaju da namame ljude navodnim igrama na sreću i obećanjima brze zarade.

Kompanija "Clever Dialer" ističe da se brojne žrtve javljaju sa iskustvima u kojima su nepoznati pozivaoci pokušavali da ih prevare, nudeći im velike iznose novca ili čak navodnu dostavu gotovine na kućna vrata.

Najčešće prijavljeni spam brojevi

Aplikacija "Clever Dialer" pomaže korisnicima da identifikuju i blokiraju lažne pozive, a svakog meseca objavljuje pet najčešće prijavljenih spam brojeva kako bi ih korisnici bolje prepoznali i zaštitili sebe od potencijalnih prevara.

Na vrhu liste najčešće prijavljenih spam brojeva nalazi se nemački broj telefona koji je blokiran više od 500 puta od strane drugih korisnika. Jedno od iskustava koje je podeljeno jeste pokušaj iznuđivanja odgovora "da" od strane pozivaoca, što predstavlja jasan znak prevare. Takođe, spam pozivi iz Holandije javljaju se nekoliko puta nedeljno i u svako doba dana, što dodatno potvrđuje upornost prevaranata.

Bezobrazne ponude prevaranata

Posebno su bezobrazne ponude prevaranata koji navodno žele da isporuče 39.000 evra u gotovini, ali uz zahtev za prethodnu uplatu "naknade" od 900 evra. Drugi prevaranti nude "paket zaštite projekta" za 45 evra prve isplate navodnih dobitaka.

Prema aplikaciji "Clever Dialer", sledeći brojevi su identifikovani kao potencijalne pretnje i preporučuje se njihovo blokiranje kako bi se izbegle moguće prevare:

- 01521 9225837
- +31 6 44906164
- 01521 9466469
- +31 6 49434471
- 01525 8300453

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading