JAKO NEVREME OPUSTOŠILO PRIMORJE I CENTRALNE DELOVE CRNE GORE! Ženu jedva živu izvukli iz mora u Čanju! Apokaliptične scene na sve strane! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.09.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled snažnog nevremena praćenog vetrom, u pojedinim primorskim gradovima došlo je do izlivanja velike količine vode na ulice, a saobraćaj se odvijao otežano.

JAKO NEVREME OPUSTOŠILO PRIMORJE I CENTRALNE DELOVE CRNE GORE! Ženu jedva živu izvukli iz mora u Čanju! Apokaliptične scene na sve strane! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/Vijesti iz Bijelog Polja

Jako oloujno nevreme tokom dana pogodilo je južne i centralne delove Crne Gore, a na snazi je i crveni meteo alarm.

 

Usled snažnog nevremena praćenog vetrom, u pojedinim primorskim gradovima došlo je do izlivanja velike količine vode na ulice i polava, a saobraćaj se odvijao otežano.

 

 

Prava drama odigrala se u Čanju, kada je iz talasa spasena turistkinja iz Poljske.

 

- Talasi su bili ogromni, izdata su sva neophodna upozorenja, podignuta je crvena zastavica, ali uprkos svemu tome žena je ušla u vodu i zaplivala. Ubrzo se našla u opasnoti i hrabri ljudi su je spasili - kaže za RINU jedan od očevidaca.

U Tivtu je jako nevreme paralisalo mnoge ulice, a na lice mesta su izašli i vatrogasci-spasioci.

Do saobrćajnog kolapsa usled oluje došlo je i u Podgorici.

Podsećamo, oblačnost nad Srbijom se sve više pojačava zbog uticaja ciklona, što je dovelo do obilnih padavina u regionu. Kiša je već zahvatila delove Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, uzrokujući urbane poplave i bujice. 

U Srbiji, kiša i nevreme pogađaju najzapadnije delove zemlje i pogranična područja sa Hrvatskom, Bosnom i Crnom Gorom. Očekuje se da će tokom večeri i noći obilne padavine zahvatiti i ostatak Srbije.

Tokom noći i u utorak ujutro, padavine će se proširiti na centralnu Srbiju i Beograd. U utorak ujutro, kiša će slabiti na zapadu, dok će biti intenzivnija na jugoistoku i istoku zemlje. U narednih 12 do 24 sata, očekuje se padanje između 20 i 50 litara kiše po kvadratnom metru, dok će na pojedinim lokacijama količina kiše moći da dostigne i 100 litara.

Više o vremenu u Srbiji pročitajte ovde.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading