KOLAPS NA GRANIČNIM PRELAZIMA, ČEKA SE I DO ŠEST SATI: Ovde je najkritičnije, a evo gde su najmanje gužve (FOTO)

Autor:

Vesti

29.08.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naplatne stanice bez zadržavanja

KOLAPS NA GRANIČNIM PRELAZIMA, ČEKA SE I DO ŠEST SATI: Ovde je najkritičnije, a evo gde su najmanje gužve (FOTO)

Foto: AMSS kamere / screenshot

U 17.15 časova, prema podacima Uprave granične Policije RS, putnička vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje čekaju dva sata, dok teretna motorna vozila čekaju čak šest časova. Ove informacije su samo deo slike koja se tiče zadržavanja na graničnim prelazima širom zemlje.

Čekanja na drugim graničnim prelazima

Republika

Foto: Printscreen/ AMSS

Gužve na granicama

 

Na graničnom prelazu Horgoš i Sremska Rača, teretna vozila takođe čekaju po šest sati na izlazu iz Srbije, kako je saopštio Auto Moto Savez Srbije. Ovo predstavlja značajno opterećenje za vozače kamiona i kompanije koje se bave transportom robe.

Putnička vozila na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Gradina čekaju 60 minuta, dok na GP Preševo, na ulazu čekaju 30 minuta, a na izlazu 20 minuta. Na graničnom prelazu Šid na izlazu iz zemlje putnička vozila čekaju 20 minuta. Ove informacije su važne za putnike koji planiraju putovanje u inostranstvo ili dolazak u Srbiju.

Situacija na teretnim terminalima i ostalim graničnim prelazima

Na teretnim terminalima GP Kelebija, čeka se 60 minuta, kako na ulazu tako i na izlazu, dok ista situacija važi i za GP Preševo. S druge strane, na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, što je važna informacija za sve učesnike u saobraćaju.

Naplatne stanice bez zadržavanja

Republika

Foto: pexels.com

Bez zadržavnja na auto-putu

 

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila, što će svakako olakšati putovanje mnogim vozačima koji prolaze kroz ove tačke.

Radno vreme manjih graničnih prelaza:

  •     GP Bajmok od 12. 7. do 8. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 7,00 do 24,00 č.
  •     GP Bački Vinogradi od dana 5. 7. 2024. do 1. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 22,00 č
  •     GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radi će od 05 do 23 č.
  •     Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 č (GP Rabe, Đala i GP Rastina).

Napomena: Na GP Bačka Palanka, normalizovan je saobraćaj za PMV, kao i za TMV ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

Od 8. 4. 2024. na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog oštećenja mosta preko reke Drine „Karakaj“ na državnom putu I B reda broj 26, u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik, pri čemu se sabraćaj za navedena vozila alternativno odvijati preko graničnog prelaza u Ljuboviji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading