OVO JE NAJPROMETNIJI VIKEND U GODINI NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Ovde se čeka tri sata, a evo gde su NAJMANJE GUŽVE

Autor:

Vesti

25.08.2024

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija nije ni najmanje naivna

OVO JE NAJPROMETNIJI VIKEND U GODINI NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Ovde se čeka tri sata, a evo gde su NAJMANJE GUŽVE

Foto: Tanjug/ VOJNET/ ALEKSANDRA ORLI

Vikend koji je pred nama očekuje se kao jedan od najprometnijih u godini, kako zbog povratka građana sa letovanja, tako i zbog početka nove školske godine, prenosi agencija Tanjug.

Osim toga, i dalje je prisutan povećan broj stranih državljana koji prolaze kroz Srbiju, što dodatno utiče na intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima.

Čekanja na graničnim prelazima

Prema informacijama Uprave granične policije, situacija na graničnim prelazima nije nimalo naivna.

Putnička vozila na izlazu iz zemlje čekaju 30 minuta na Sremskoj Rači, dok je situacija na ulazu na Gostunu još zahtevnija sa čekanjem od čak sat vremena. Na Graničnom prelazu Gradina zadržavanje iznosi 40 minuta.

Za teretna vozila situacija je još gora na granicama, sa čak tri sata čekanja na izlazu iz Srbije na Horgošu, dok Batrovci i Šid beleže zadržavanja od po dva sata. Na Graničnom prelazu Kelebija zadržavanje iznosi sat vremena.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama

Uz sve ovo, poslednje informacije dobijene od JP "Putevi Srbije" ipak donose malo olakšanja - na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

S obzirom na ove podatke, vozačima se savetuje dodatni oprez i strpljenje, kao i praćenje aktuelnih informacija o stanju na putevima pre polaska na put.

Haos na grčkoj granici

Srpske turiste jutros je sačekalo neprijatno iznenađenje na graničnom prelazu Bogorodica (Severna Makedonija) - Evzoni (Grčka). Kako jedna srpska turistkinja kaže, nešto posle 7:30 časova kolona je bila toliko velika da oni granicu nisu mogli ni da vide.

Upravo je na gužve na graničnim prelazima danas upozorio i Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Srpska turistkinja je svoju situaciju podelila u grupi Grčka info na društvenim mrežama.

Radno vreme manjih graničnih prelaza u Srbiji

GP Bajmok od 12. 7. do 8. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 7,00 do 24,00 č.

GP Bački Vinogradi od dana 5. 7. 2024. do 1. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 22,00 č

GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radi će od 05 do 23 č.

Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 č (GP Rabe, Đala i GP Rastina).

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading