ERGELA "BATA" GORELA ČAK DVA PUTA ZA SEDAM DANA! Vlasnik se oglasio lepim povodom, ali sumnja da je u pitanju slučajnost (FOTO)

Autor:

Vesti

29.08.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva požara u razmaku od tri dana

ERGELA "BATA" GORELA ČAK DVA PUTA ZA SEDAM DANA! Vlasnik se oglasio lepim povodom, ali sumnja da je u pitanju slučajnost (FOTO)

Foto: Radovan Đerić

Tokom prošle sedmice, sportsko-rekreativni centar „Sto topola“ u Crepaji doživeo je dva požara koji su zahvatili Ergelu „Bata“. Prvi požar izbio je u sredu, 21. avgusta, kada je štala u potpunosti izgorela. Drugi požar dogodio se u subotu, 24. avgusta, kada je izgorela garaža, a u tom incidentu stradao je pas vučjak.

Prema medijskim izveštajima, pojavila se informacija da je požar zahvatio i restoran „Sto topola“, međutim, vlasnik Nebojša Babić Bata to demantuje u izjavi za Pančevac. Vlasnik je tokom oba požara bio odsutan jer su se nesreće dogodile nakon završetka radnog vremena kompleksa, dok je on bio u Beogradu, gde živi.

Nebojša Babić komentariše da mu je pojava požara dva puta za sedam dana jako neobična

Paljenje koje se desilo u trenutku kada je moja porodica prvi put za 15 godina na odmoru i ja sam ostao, malo mi je čudno. Istraga će pokazati istinu, a ja ću pokušati da pomognem u istrazi i vidimo u kom će smeru to da ide - kaže on. 

Sve životinje su bile na „kvalitetnim ispustima“ zbog lepog vremena. Jedini pas čuvar je ostao u svom boksu i bio je zahvaćen velikim plamenom u blizini sena, deteline i slame koja je planula, što je dovelo do njegovog stradanja.

Vlasnik ističe da su tokom požara oštećeni fijakeri, sulke, automobil koji se opremao pet godina, kao i medicinska kada za rehabilitaciju koja je bila lagerovana.

– Sve te materijalne štete bi bile podnošljive, ali ostaje duševni bol za psom koji je dugo bio s nama, bio obučen i ljubitelj svih nas -  kaže Nebojša Babić.

On dodaje da su glavni problem ograde, koje su urađene po standardima, ali su vatra zahvatila i oštetila. Takođe, ostali su bez hrane i štalskog prostora.

Centar „Sto topola“ postoji od 2010. godine i poznat je kao destinacija za porodična dešavanja, vrtiće i decu koja žele da nauče više o životinjama.

 - Imamo u sistemu više od 180 vrtića, koji su tokom postojanja ove lokacije prošli kroz edukaciju i jednodnevne izlete - objašnjava Nebojša Babić.

Svi koji su u mogućnosti dobrodošli su da pomognu Nebojši, bilo finansijski ili u vidu radne snage i hrane za životinje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading