RAZBUKTAO SE POŽAR KOD SPLITA! Meštani brane kuće, širi se panika, vatrogasci OČAJNI: Vatra se širi na dva fronta (VIDEO)

Autor:

Svet

29.08.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani iz Sitnog Gornjeg rekli su da se vatra opasno približila njihovim domovima te da su zbog toga u panici

RAZBUKTAO SE POŽAR KOD SPLITA! Meštani brane kuće, širi se panika, vatrogasci OČAJNI: Vatra se širi na dva fronta (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/Vatrogasci - 193

Severni deo mesta požara u Žrnovnici kod Splita ponovno se aktivirao u otvoreni plamen u sredu uveče, oko 21 sat, te je tu poslat deo vatrogasnih snaga, izvestili su iz Županijskog vatrogasnog središta u Splitu.

Situacija na terenu

Taj otvoreni plamen se pojavio na teško pristupačnom terenu između Sitnog Gornjeg i Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji što otežava napore vatrogasaca, rekli su u vatrogasnoj stanici.

Vatrogasci su za Slobodnu Dalmaciju rekli da je situacija prilično ozbiljna te da se vatra širi na dva fronta, prema Sitnom Gornjem i Sitnom Donjem. Zbog nepristupačnosti terena, vatrogasci požar gase sa ulice. Kuće i građani za sada nisu ugroženi, a kako bi tako i ostalo, mnoge kuće brane i civili.

 


- Ovo je već deseti put da je ovde izbio požar, uvek smo ga mi meštani sprečavali - rekao je meštanin Zdravko Gruica.

 

Zabrinutost meštana

Slobodna Dalmacija piše da su meštani iz Sitnog Gornjeg rekli da se vatra opasno približila njihovim domovima te da su zbog toga u panici. Pave Gruica iz Sitnog Gornjeg kazao je da je vatra došla na samo stotinjak metara od kuća.

 

 

- Nikako nije dobra situacija. Vatrogasaca ima malo na terenu, a požar nam je jako blizu kućama. Mi smo počeli razvlačiti gume i zalivati, ali hitno nam je potrebna pomoć - kazao je.

Napori vatrogasaca

Trenutno duva vetar u suprotnom smeru, pa ide dalje od mesta, ali ako okrene na severozapad, mogle bi izgoreti kuće - govori zabrinuti Gruica za Slobodnu Dalmaciju.

- Aktivirao se požar na predelu Grabovac, Sitno Donje. Radi se o nepristupačnom terenu, gde nema puta ni za ljude ni za vozila. To je neprohodno, daleko, duva vetar, napravićemo šta možemo, puno nas je na terenu, čekaćemo ga na putevima, ali je zbog nepristupačnosti ovo veliki problem - kazao je za Radio Dalmaciju vatrogasni zapovednik Marinko Bogdan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading