HAOS I KRKLJANAC NA ULAZU U GRČKU! Srpski turisti zarobljeni u kilometarskoj koloni: "Ne vidimo granicu!" (FOTO)

Autor:

Vesti

25.08.2024

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika gužva!

HAOS I KRKLJANAC NA ULAZU U GRČKU! Srpski turisti zarobljeni u kilometarskoj koloni: "Ne vidimo granicu!" (FOTO)

Foto: printskrin

Srpske turiste jutros je sačekalo neprijatno iznenađenje na graničnom prelazu Bogorodica (Severna Makedonija) - Evzoni (Grčka). Kako jedna srpska turistkinja kaže, nešto posle 7:30 časova kolona je bila toliko velika da oni granicu nisu mogli ni da vide.

Upravo je na gužve na graničnim prelazima danas upozorio i Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Srpska turistkinja je svoju situaciju podelila u grupi Grčka info na društvenim mrežama.

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Ovaj vikend jedan je od najfrekventnijih u godini jer se građani vraćaju sa godišnjih odmora, predstoji početak školske godine, a i jedan broj stranih državljana i dalje prolazi kroz našu zemlju, pa je očekivan povećan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u zemlji - saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kako su korisnici društvenih mreža istakli, nedelja ujutru je i tradicionalno vreme kada se na graničnim prelazim na ulazu u ovu zemlju očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, te savetovali da se rađe koristi prelaz Dojran.

Podsećanja radi, prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, putnička vozila na Horgošu, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se dva sata, a na GP Preševo 30 minuta.

Zbog velikih vrućina, savetuje se i oprez u vožnji. Teretna vozila se na Horgošu, na izlazu iz zemlje, zadržavaju tri, a na Batrovcima dva sata. Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Radno vreme manjih graničnih prelaza u Srbiji

GP Bajmok od 12. 7. do 8. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 7,00 do 24,00 č.

GP Bački Vinogradi od dana 5. 7. 2024. do 1. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 22,00 č

GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radi će od 05 do 23 č.

Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 č (GP Rabe, Đala i GP Rastina).

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading