NESTALA ANĐELA TANASKOVIĆ! Reči njene bake kidaju dušu!

Autor:

Vesti

19.08.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Molim vas, pomozite mi da je nađem, to mi je unuka, napisala je baka nestale devojke.

NESTALA ANĐELA TANASKOVIĆ! Reči njene bake kidaju dušu!

Foto: Privatna arhiva

Nestala je Anđela Tanasković, a njena baka moli da joj se pomogne da nađe unuku.

Naime, mučena žena je podelila unukinu sliku na društvenoj mreži Instagram, pa ja napisala šta je na sebi imala njena unuka kad su je poslednji put videli.

- Nestala je Anđela Tanasković. Molim vas, to mi je unuka. Na sebi je nosila krem majicu, crni šorts, bele patike i crnu torbicu. Ko je vidi, neka se javi meni na broj - napisala je baka, a na sledećem storiju je bila objava porodične prijateljice nestale devojke:

- Ljudi, pomozite, u pitanju je dete našeg kolege, bilo kakva informacija nam znači - napisala je žena koja radi s roditeljima nestale devojke.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Objava Anđeline bake

Šta učiniti kada osoba nestane

Povodom nedavnog obeležavanja Međunarodnih dana nestalih osoba, Fondacija "Tijana Jurić", koja se, između ostalog, bavi sudbinama nestalih, objavila je brošuru s kratkim uputstvima šta uraditi kada shvatite da ne znate gde je vaš bližnji.

Prva i najvažnija stvar, kako navode, jeste prijava nestanka policiji. da biste to učinili što efikasnije, potrebno je pripremiti ime i prezime nestale osobe, opis pod koji spadaju podaci poput visine, težine, godine i slično, zatim fotografiju što boljeg kvaliteta i što noviju. Policiji treba priložiti i spisak prijatelja i poznanika koji bi mogli imati informacije gde se nalazi nestala osoba. Korisno bi bilo i prisetiti se ukoliko je nestala osoba u proteklom periodu imala promene u ponašanju, lične, zdravstvene ili emotivne.

Organizovanje potrage

Zabrinuti članovi porodice i prijatelji nestale osobe neretko sami organizuju potrage. U brošuri fondacije navedeno je da treba proveriti mesta na kojima nestala osoba ima naviku da boravi, osobe s kojima se druži, ako je osoba nestajala ranije, nije zgoreg prisetiti se mesta na kom je pronađena. Uz to treba proveriti obližnje vodene površine, poljane i šume.

Važno je takođe proveriti da li je osoba ostvila pismo u kom možda navodi šta se dogodilo, a ukoliko imate pristup dobro bi bilo proveriti poruke, mejlove i društvene mreže nestale osobe. Iz fondacije navode da nijedan trag nije nebitan!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading