BEBE BILE NESTRPLJIVE DA UGLEDAJU SVET! Žena iz Novog Pazara se porodila na trotoaru, druga iz Medveđe u sanitetu!

Autor:

Vesti

16.08.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porođaj u vanbolničkim uslovima jedna je od medicinskih procedura u urgentoj medicini.

BEBE BILE NESTRPLJIVE DA UGLEDAJU SVET! Žena iz Novog Pazara se porodila na trotoaru, druga iz Medveđe u sanitetu!

Foto: RINA

U sanitetskom vozilu, noćas u 3.40 minut, ispred Doma Zdravlja Medveđa, porodila se M.I. (25)  i rodila zdravu devojčicu.

Mlada majka na svet je donela zdravo žensko dete, koje se očigledno žurilo da se što pre rodi.

Zdrava i lepa devojčica i njena majka su nakon zbrinjavanja prevežene sanitetskim vozilom do Opšte bolnice Leskovca koja je na 50 kilometara od Medveđe.

Ovaj događaj će dežurna ekipa dugo pamtiti sa radošću, pogotovu što je ovakav porađaj vrlo riskantan i može dovesti do komplikacija kojih zahvaljujući spretnoj i prosebnoj ekipi nije bilo, pa je sve proteklo u naj boljem redu.

I u Novom Pazaru žena se porodila tik ispred zgrade Hitne pomoći.

Kako piše Sandžak pres, neobičan događaj desio se pre tri dana, a i mama i beba su dobro.

Žena je dovezena privatnim automobilom do zgrade Hitne pomoći, ali zbog već započetog porođaja nije bilo vremena da se prebaci unutar objekta. Ekipe Hitne pomoći reagovale su munjevito, te su obavile porođaj ispred ulaza, na trotoaru.

Porođaj je prošao bez ikakvih problema, a majka je nakon toga prebačena na odeljenje ginekologije. Novorođeni dečak je zdrav i pun snage, a majci su čestitke upućene od strane mnogih prisutnih i medicinskog osoblja.

Naime, porođaj u vanbolničkim uslovima jedna je od medicinskih procedura u urgentoj medicini na terenu, u okviru koje lekar kod porodilje mora da proceni da li je u pitanju započeti porođaj koji se mora hitno završiti jer ne postoji dovoljno vremena da se porodilja transportuje do adekvatne stacionarne ustanove.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading