OŠTEĆEN MOST NA IBRU! Saobraćaj hitno obustavljen

Autor:

Vesti

16.08.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabrana prelaska do daljeg!

OŠTEĆEN MOST NA IBRU! Saobraćaj hitno obustavljen

Foto: youtube.com/ Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti

Zbog oštećenja mosta na Ibru u Kraljevu, od sinoć je zabranjen saobraćaj za kamione i teretna vozila. Na prilazu mostu postavljena je signalizacija koja kamione preusmerava na obilaznicu oko Kraljeva. Zabrana ostaje do daljeg, potvrđeno RTS u saobraćajnoj inspekciji, koja je i naložila preusmeravanje teretnjaka na obilaznicu.

Signalizacija postavljena na četiri lokacije

Signalizacija je postavljena na četiri lokacije, iz pravca Vrnjačke Banje u Ratini, na Beranovcu, iz Kragujevca u Dositejevoj ulici i kod AMS na ulazu u grad. Saobraćaj za putnička vozila preko mosta na ulazu u grad nije obustavljen, ali se teretna vozila preusmeravaju na alternativni put.

Most napravljen od delova konstrukcije Mosta kralja Aleksandra na Savi

Stari most na Ibru, koji spaja gradsko naselje Ribnica sa centrom Kraljeva, napravljen je pedesetih godina 20. veka od delova konstrukcije koji su nekada činili Most kralja Aleksandra na Savi u Beogradu. Pored ovog mosta čije dve trake vode ka centru grada, napravljen je i paralelni most 2008. godine, takođe sa dve trake, koji je namenjen za vozila koja se kreću iz centra. Dužina mosta iznosi 149 metara.

Most nije statički ugrožen, ali je betonski deo oštećen

Iako most nije statički ugrožen, betonski deo je oštećen zbog preopterećenja i starosti. Saobraćajna inspekcija je donela odluku o zabrani saobraćaja za teretna vozila radi očuvanja bezbednosti saobraćaja i sprečavanja daljeg oštećenja mosta.

Očekuje se da će se zabrana za teretna vozila zadržati do daljeg, dok se ne sprovedu neophodni radovi na popravci oštećenja na mostu na Ibru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading