SPEKTAKL NA POLIGONU "OREŠAC": Realizovana taktička i vatrena obuka jedinice vojne policije (FOTO)

Autor:

Vesti

15.08.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na poligonu je izvedena i kolektivna obuka na oklopnim borbenim vozilima "Miloš" 4x4, koja su namenjena i za pružanje vatrene podrške prilikom izvođenja protivterorističke i protivpobunjeničke operacije

SPEKTAKL NA POLIGONU "OREŠAC": Realizovana taktička i vatrena obuka jedinice vojne policije (FOTO)

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ Miloš Savić

U okviru letnjeg ciklusa osposobljavanja za izvršavanje namenskih zadataka, pripadnici Petog bataljona vojne policije ove nedelje su realizovali vatrenu i taktičku obuku na poligonu "Orešac".

Po programu vatrene obuke, realizovano je gađanje iz mitraljeza 7,62 mm M-86 s vojno-policijskog borbenog vozila, koje se izvodi s ciljem održavanja i unapređenja vatrene osposobljenosti i provere obučenosti posade za uništavanje i neutralisanje ciljeva na zemlji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Na poligonu je izvedena i kolektivna obuka na oklopnim borbenim vozilima "Miloš" 4x4, koja su namenjena i za pružanje vatrene podrške prilikom izvođenja protivterorističke i protivpobunjeničke operacije, a radi osposobljavanja svih pripadnika jedinice za borbenu upotrebu vozila, samostalno i u sadejstvu s drugim snagama bezbednosti.

Njihovim uvođenjem u operativnu upotrebu unapređena je sposobnost manevra, vatrene moći, izvođenja napadnih dejstava iz pokreta i zaštita pripadnika vojne policije. Kako navodi komandir voda poručnik Uroš Stojnović, neophodna je kontinuirana obuka pripadnika vojne policije, kako bi efikasno odgovorili na sve zadatke koje se pred njih postave.

- Cilj obuke koja se realizuje u jedinici je da se starešine i vojnici pripreme za adekvatno reagovanje u kritičnim situacijama. Jedinica je opremljena savremenim naoružanjem i sredstvima domaće i strane proizvodnje, a obuka koja se izvodi tokom cele godine, omogućava efikasno izvršenje svih dodeljenih zadataka - rekao je poručnik Stojnović.

On je naglasio da su pripadnici vojne policije na gađanju postigli odlične rezultate i pokazali visok nivo motivisanosti i spremnosti za realizaciju dodeljenih zadataka. Prema rečima zastavnika Ivice Cvetkovića, za dobre rezultate potreban je visok nivo obučenosti pripadnika.

- Gađanja sa borbenih vozila su kompleksna i zahtevna, jer je, osim vatrene obučenosti, potrebna dobra koordinacija i obučenost svih članova posade, kako bi dostignut rezultat bio na visokom nivou - rekao je zastavnik Cvetković.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading