MEĐUNARODNA AKCIJA KONTROLE SAOBRAĆAJA: Više od 8.000 prekršaja, apel na oprez

Autor:

Vesti

07.08.2024

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nema opravdanja za brzu vožnju! Bezbednost na putu je naš zajednički cilj i odgovornost", ističe se u objavi.

MEĐUNARODNA AKCIJA KONTROLE SAOBRAĆAJA: Više od 8.000 prekršaja, apel na oprez

Foto: Republika

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja za samo dva dana otkriveno više od 8.000 prekršaja, od čega je više od 1.400 bilo u zonama pešačkih prelaza i apelovalo na sve vozače da poštuju propise i ograničenja brzine.

Tokom akcije koja traje do 11. avgusta, saobraćajna policija će svakodnevno meriti brzinu kretanja svim dostupnim uređajima - ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, saopšteno je na zvaničnom Instagram nalogu MUP-a.

Cilj akcije je da se vozači osveste o neophodnosti poštovanja ograničenja brzine i odgovornog učestvovanja u saobraćaju.

- Vaše ponašanje na putu je odlučujuće za bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Molimo vas da poštujete ograničenja brzine, vozite odgovorno - ističe se u objavi.

MUP je, u skladu sa brojem registrovnaih prekršaja, apelovao "da svi zajedno stavimo bezbednost u prvi plan".

- Nema opravdanja za brzu vožnju! Bezbednost na putu je naš zajednički cilj i odgovornost - ističe se u objavi.

Na putevima širom Evrope danas se beleže saobraćajne gužve i zastoji na drugu "crnu subotu" u godini, kada ljudi masovno idu na odmor, a posebno se kolone vozila stvaraju ka i od popularnih destinacija za odmor, saopštio je Kraljevski holandski turistički klub (ANWB). Navodi se da se najviše kašnjenja u Francuskoj beleži na auto-putu A7 između Liona i Oranža, kao i na A10 do Bordoa i A9 do i od španske granice, prenosi NL Tajms.

ANWB preporučuje izbegavanje poseta Parizu zbog gužvi tokom Olimpijskih igara, pošto su zbog mera bezbednosti i svakodnevnog prevoza sportista i gostiju zatvoreni mnogi putevi ili trake u Parizu i okolini. U Nemačkoj su danas takođe velike saobraćajne gužve, posebno na severu i jugu zemlje, a u Švajcarskoj se na auto-putu A2, u tunelu Sen Gotar, čeka oko dva sata, ističe ANWB.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading