NOĆIĆEMO NA GRANICI! SRBI IZ GRČKE ČEKAJU U KOLINI DUGOJ 5 KILOMETARA: Evo kakvo je stanje na ostalim prelazima!

Autor:

Vesti

04.08.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste krenuli iz Grčke, srećno!

NOĆIĆEMO NA GRANICI! SRBI IZ GRČKE ČEKAJU U KOLINI DUGOJ 5 KILOMETARA: Evo kakvo je stanje na ostalim prelazima!

Foto: Tanjug/ VOJNET/ ALEKSANDRA ORLI

Turisti se suočavaju sa velikim gužvama na graničnim prelazima između Grčke i Severne Makedonije. Na graničnom prelazu Evzoni, izlaz iz Grčke je zagušen kolonom dugačkom 5 kilometara. Turisti su iznenađeni ovakvom situacijom, a jedna od njih je izjavila da će možda čak morati da čeka do ponoći kako bi prešla granicu.

Haos i na alternativnim prelazima

Slična situacija vlada i na alternativnim prelazima, gde se na Dojranu takođe formirala dugačka kolona koja se proteže do centra grada. Ovo je samo jedan od primera koji pokazuje koliko je gužva intenzivna i na drugim prelazima između Grčke i Severne Makedonije.

Uzroci gužvi

Gužve su posebno izražene zbog takozvane "smene turista" koja se dešava krajem jula i početkom avgusta. Takođe, produženi vikend u Severnoj Makedoniji zbog državnog praznika doprineo je dodatnom zastoju na graničnim prelazima. Veliki broj Makedonaca se danas vraća kući iz Grčke, što dodatno opterećuje već zagušene granične prelaze.

Stanje na izlazu iz Srbije

Na graničnim prelazima između Srbije i Severne Makedonije takođe se osećaju zastoji. Na Preševu se čeka oko sat vremena na izlazu iz Srbije, dok je ulazak nešto brži sa čekanjem od oko 30 minuta. Na Gradini su zadržavanja takođe pola sata, kako na izlazu tako i na ulazu. Na Horgošu se na izlazak iz Srbije čeka čak sat vremena, dok je ulazak nešto brži sa čekanjem od pola sata. Na Batrovcima, zadržavanje je oko 30 minuta u oba smera.

Zbog trenutne situacije na graničnim prelazima, turisti su primorani da budu strpljivi i da se pripreme za duža čekanja prilikom prelaska granica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading