HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA KA GRČKOJ: Čeka se i do pet sati!

Autor:

Putovanja

03.08.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove gužve su najavljene početkom nedelje, s obzirom na državni praznik u Severnoj Makedoniji, zbog kojeg su stanovnici imali produženi vikend.

HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA KA GRČKOJ: Čeka se i do pet sati!

Foto: shutterstock

Ogromne kolone su se jutros stvorile na većini graničnih prelaza na izlazu iz Srbije, ali slična situacija je i na graničnim prelazima ka Grčkoj. Srbi koji su krenuli na letovanje dočekale su velike gužve. Fotografije objavljene u Fejsbuk grupi "Grčka info" jasno pokazuju da su se na graničnim prelazima ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj formirale kolone.

Pakao na Evzoniju

Na graničnom prelazu Evzoni, iako su otvorene sedam traka, gužve su ogromne. Turisti su javljali da su čekali više od sat vremena da pređu granični prelaz, a neki su izrazili strepnju da će čekati još toliko vremena.

Haos na alternativnim prelazima

Ranim jutarnjim satima, gužve su bile još veće. Mnogi su čekali po 4 i po sata na granici za ulaz u Grčku, a ništa bolje nije ni na alternativnim prelazima. Na Dojranu, kolona je bila dugačka 3 kilometra.

Gužve na graničnim prelazima iz Srbije

Na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije, putnička vozila čekaju dva sata, dok se na ulazu u zemlju čeka sat vremena. Teretna vozila na Horgošu na izlazu iz zemlje čekaju četiri sata. Na Preševu, zadržavanje na izlazu iz zemlje je sat vremena, a na ulazu 15 minuta. Na graničnom prelazu sa Bugarskom "Gradina" automobili čekaju po 30 minuta u oba smera. Na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju zadržavanje je pola sata, koliko i na izlazu.

Ove gužve su najavljene početkom nedelje, s obzirom na državni praznik u Severnoj Makedoniji, zbog kojeg su stanovnici imali produženi vikend. Situacija na graničnim prelazima iziskuje dodatni oprez i strpljenje od putnika.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading