HITNO UPOZORENJE MUP-A: Ovo su obaveze kada krećete na put! (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.08.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevencija je ključna u smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

HITNO UPOZORENJE MUP-A: Ovo su obaveze kada krećete na put! (VIDEO)

Foto: Wikipedia

Tokom letnje sezone ove godine, deonica puta Užice – Borova Glava bila je poprište 13 saobraćajnih nezgoda, što je zabrinjavajući porast u odnosu na prošlu godinu. U ovim nesrećama jedno lice je izgubilo život, dok je 7 osoba zadobilo teške, a 16 lakše telesne povrede. Ovi alarmantni podaci ukazuju na potrebu za dodatnim oprezom i preventivnim merama prilikom putovanja.

 

 


Prevencija kao ključna mera

U poređenju sa prethodnom godinom, kada je zabeleženo 29 saobraćajnih nezgoda na istoj deonici, ovi novi podaci su upozorenje svim učesnicima u saobraćaju. Uoči sezone godišnjih odmora, apeluje se na vozače da budu odmorni pre nego što krenu na put, kao i da prave česte pauze tokom vožnje. Prevencija je ključna u smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

Bezbednost putnika kao prioritet

Ovaj porast saobraćajnih nesreća naglašava važnost poštovanja saobraćajnih propisa i vožnje pod uticajem alkohola ili umora. Bezbednost putnika mora biti prioritet svakog vozača, a svest o rizicima vožnje tokom letnje sezone treba da bude dodatni podsticaj za pojačanu pažnju i odgovornost za volanom.

Apel za odgovornu vožnju

U cilju smanjenja rizika od saobraćajnih nezgoda, apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu svesni svoje uloge u očuvanju bezbednosti na putevima. Odgovorna vožnja, poštovanje saobraćajnih pravila i briga o sopstvenoj sposobnosti za vožnju su ključni faktori u prevenciji nesreća.

Podaci o povećanju broja saobraćajnih nezgoda na putu Užice – Borova Glava tokom letnje sezone zahtevaju dodatnu pažnju i preventivne mere od svih učesnika u saobraćaju. Bezbednost na putevima treba da bude imperativ, a smanjenje broja nesreća zahteva zajednički angažman vozača, putnika i institucija nadležnih za saobraćajnu bezbednost.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading