GROM UBIO OVCE KOD NOVE VAROŠI: Nismo verovali šta vidimo očima

Autor:

Vesti

30.07.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored štete u staji, grom je izazvao i probleme na električnim uređajima u kući.

GROM UBIO OVCE KOD NOVE VAROŠI: Nismo verovali šta vidimo očima

Foto: Printskrin

Stado ovaca Miloša Džambasevića iz Amzića kod Nove Varoši je pretrpelo značajan gubitak usled prošlonedeljne oluje, kada je munja udarila u stablo ispod kojeg su se sakrile četiri ovce i dva odrasla jagnjeta, što je dovelo do njihovog uginuća.

Ovce su bile na ispaši nedaleko od kuće, a manjak u stadu je primećen tek uveče kada su pokušali da ih vrate u štalu. Supruga je primetila da nedostaju četiri ovce i dva jagnjeta, te su Džambasevići odmah krenuli u potragu. Pronašli su uginule životinje ispod stabla divlje kruške, u koje je udario grom.

- Supruga ih je namirivala, pa primetila da nisu sve na broju, pozvala je i mene, odmah smo ustanovili da nedostaju njih četiri i dvoje jagnjadi, pa smo prvo pomislili da su preskočile žicu i odvojile se od ostatka stada, ali da je sreće, bilo bi tako - kaže domaćin za Telegraf.

Miloš je naveo da su ovce verovatno pokušale da se sakriju od kiše ispod drveta u koje je udario grom. Ovaj događaj je za domaćine bio šokantan, a gubitak ovaca je ostavio emotivni i finansijski udarac. Džambasevići su se setili oluje i munje za koju su mislili da je udarila blizu, što je na kraju i bila ta koja je usmrtila njihovo stado.

Pored štete u staji, grom je izazvao i probleme na električnim uređajima u kući. Domaćin je bio udaljen oko stotinak metara od mesta udara i nije ni slutio šta se dogodilo.

Miloš se nada da će lokalna samouprava pomoći u nadoknadi štete, jer su četiri uginule ovce bile umatičene i nedavno kupljene. Na kraju, supružnici zaključuju da je sreća što ostatak stada nije bio zajedno sa ovim životinjama, jer bi u suprotnom izgubili još više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading