STRUČNJAK ZA LITIJUM IZ PORTUGALA OBJASNO SVE: Rudnici će doneti ljude, novac i korist napuštenim delovima zemlje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

23.07.2024

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, Portugal uskoro otvara rudnik litijuma.

STRUČNJAK ZA LITIJUM IZ PORTUGALA OBJASNO SVE: Rudnici će doneti ljude, novac i korist napuštenim delovima zemlje! (VIDEO)

Foto: x/printscreen/@stoapro

Daniel Oliveira, šef odeljenja Nacionalne laboratorije Portugala, rekao je da će rudnuk litijuma Portugalu doneti ljude, novac i korist napuštenim delovima zemlje.

"Sever Portugala je napušten, odlaze u veće gradove, a kada hoće da se zaposle, nema odgovarajućih poslova", naveo je Daniel Oliveira i dodao:

"Rudnici će doneti koristi lokalnom stanovništu. Povećaće se broj stanovnika, ljudi će se vezati za taj kraj, novac će se trošiti lokalno".

Podsetimo, Hrvati svesni predsnosti koje Srbija ima zbog litijuma!

Litijum je neminovno budućnost i to, očigledno, vide svi, osim pojedinaca čiji je glavni zadatak da sopstvenu zemlju zaustave u napredku. 

Kao najbolji dokaz za to, svakako je izveštavanje hrvatskih medija, koji svesno ističu da će u budućnosti onaj ko bude kontrolisao litijum, kontrolisati ceo svet.

Ko stekne kontrolu nad litijumom, kažu, kontrolisaće ceo svet. Zato smo na Rudarsko-geološkom fakultetu proverili kako Hrvatska stoji sa tim metalom budućnosti - naveli su hrvatski mediji. 

Međutim, odgovor koji su dobili od struke nije bio pozitivan.

- Osim naznaka, u smislu sličnosti nekakvih geoloških uslova, mi nemamo nikakav poseban dokaz da bi ta mineralizacija mogla postojati u Hrvatskoj.Kada je reč o značaju litijuma u Srbiji, mora se reći da je ta sirovina vrlo vredna - navela je profesorka Rudarsko-geolškog fakulteta iz Hrvatske. 

Kako dalje navodi, vrednost litijma proizilazi upravo iz toga što ga u Evropi nema, pa se gotovo sav litijum uvozi iz Australije i Čilea.

 - Njena vrednost proizilazi iz toga što je nemamo dovoljno. Cenu diktira i dostava te sirovine, praktično kompletan litijum u Evropu, a to je gotovo 30 odsto svetske proizvodnje litijuma, se uvozi iz Australije ili Čilea - kazala je ona. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading