DETE PALO SA ELEKTRIČNOG TROTINETA I ZADOBILO TEŠKE POVREDE! Užas u Žitištu - MUP UPUTIO HITAN APEL!

Autor:

Vesti

16.06.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca ispod 14 godina ne smeju da upravljaju električnim trotinetima!

DETE PALO SA ELEKTRIČNOG TROTINETA I ZADOBILO TEŠKE POVREDE! Užas u Žitištu - MUP UPUTIO HITAN APEL!

Foto: Shutterstock

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova ukazuje da od danas u saobraćaju na putu mogu učestvovati isključivo laka električna vozila koja imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, kao i da je obavezno da vozači ovih vozila nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu, navodi se u sopštenju MUP.

Kako bi se sačuvala bezbednost dece, pripadnici saobraćajne policije apeluju na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.

Desetogodišnji dečak je juče oko 16 časova u Žitištu zadobio teške telesne povrede prilikom pada sa lakog električnog vozila na biciklističkoj stazi i on je sa povredama glave prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Prilikom upravljanja lakim električnim vozilom nije koristio biciklističku kacigu, a vozilo nije imalo postavljenu identifikacionu nalepnicu.

Od juče u Srbiji svi vozači električnih trotineta moraju da imaju nalepnicu, u skladu sa pravilnikom koji je stupio na snagu 5. aprila ove godine.

U Srbiji je proizvedeno oko 3.500 nalepnica, koliko je i registrovanih trotineta, a od 15. juna, odnosno od juče, policija je krenula sa kažnjavanjem vozača koji tu nalepnicu nemaju.

Cena nalepnice za električne trotinete, inače, iznosi 2.600 dinara i one su trajne, te se ne moraju obnavljati na godišnjem nivou. Njena zamena vršiće se ukoliko je ona uništena ili oštećena.

Zahtev za izdavanje nalepnice podnosi se na predajnim mestima Agencije za bezbednost saobraćaja i AMSS, gde se pored ličnih podataka, daju i podaci i tehnička dokumentacija za dvotočkaša kojeg treba dovesti na lice mesta, kako bi se nakon 30 minuta procedure na njega postavila nalepnica.

Za vožnju trotineta bez nalepnice zaprećena je kazna od 10.000 dinara.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading