"SAMO 3.500 IZDATIH NALEPNICA ZA ELEKTRIČNE TROTINETE!" Oglasio se Damir Okanović o novim pravilima za dvotočkaše - Da je bila besplatna, bilo bi ih mnogo više!

Autor:

Vesti

16.06.2024

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krenula je primena novog pravila za vozače trotineta!

"SAMO 3.500 IZDATIH NALEPNICA ZA ELEKTRIČNE TROTINETE!" Oglasio se Damir Okanović o novim pravilima za dvotočkaše - Da je bila besplatna, bilo bi ih mnogo više!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Shutterstock

Od juče u Srbiji svi vozači električnih trotineta moraju da imaju nalepnicu, u skladu sa pravilnikom koji je stupio na snagu 5. aprila ove godine.

U Srbiji je proizvedeno oko 3.500 nalepnica, koliko je i registrovanih trotineta, a od 15. juna, odnosno od juče, policija je krenula sa kažnjavanjem vozača koji tu nalepnicu nemaju.

Tim povodom oglasio se i direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović koji se osvrnuo na mali broj izdatih nalepnica.

- Svega 3.500 el. trotineta je "registrovano" do juče. Da je nalepnica bila besplatna, siguran sam da bi broj bio mnogo veći. Preko 2.000 dinara za jednu nalepnicu je previše - napisao je on na društvenoj mreži X.

 

 

 

Milan Vujanić iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže za Tanjug da je 
Vujanić navodi da u našoj zemlji postoji više od 250.000 električnih trotineta i ističe da njihova brzina ne sme biti veća od 25 km/h, iako smo često svedoci suprotnog.

On dodaje da je teško proceniti tačan broj električnih trotineta, jer mnogi u Srbiju ulaze bez papira.

Navodi da vlasnici moraju da odu u ovlašćenu organizaciju koju ovlašćuje Agencija za bezbednost saobraćaja, kako bi trotinet bio pregledan i usaglašen sa uslovima pod kojima može da se koristi.

Cena nalepnice za električne trotinete, inače, iznosi 2.600 dinara i one su trajne, te se ne moraju obnavljati na godišnjem nivou. Njena zamena vršiće se ukoliko je ona uništena ili oštećena.

Zahtev za izdavanje nalepnice podnosi se na predajnim mestima Agencije za bezbednost saobraćaja i AMSS, gde se pored ličnih podataka, daju i podaci i tehnička dokumentacija za dvotočkaša kojeg treba dovesti na lice mesta, kako bi se nakon 30 minuta procedure na njega postavila nalepnica.

Za vožnju trotineta bez nalepnice zaprećena je kazna od 10.000 dinara.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading