KRAJ NOĆNE MORE ZA PEŠAKE I VOZAČE AUTOMOBILA! Oni koji upravljaju ELEKTRIČNIM TROTINETIMA od danas moraju da poštuju OVA PRAVILA

Autor:

Vesti

01.06.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 15. juna vozači električnih trotineta učestvovaće u saobraćaju po nešto drugačijem režimu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

KRAJ NOĆNE MORE ZA PEŠAKE I VOZAČE AUTOMOBILA! Oni koji upravljaju ELEKTRIČNIM TROTINETIMA od danas moraju da poštuju OVA PRAVILA

Foto: Shutterstock

Kako je objašnjeno, oni koji upravljaju trotinetima u obavezi su da imaju odgovarajuću nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.

"Električni trotinet moći će da se vozi biciklističkom stazom, pešačko-biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom", piše u saopštenju MUP-a.

 

 

Ako ne postoji predviđena staza, vozač električnog trotineta može se kretati kolovozom, na putu na kom je ograničena brzina kretanja 30 kilometara na sat, odnosno 50 ukoliko vozač ima više od 18 godina.

"Kada prelazi ulicu na pešačkom prelazu, vozač električnog trotineta ne sme da ga vozi, već mora da siđe sa njega i pređe ulicu" dodaje se u saopštenju i konstatuje da ovo pravilo ne važi na prelazu biciklističke staze.

Takođe, vozač trotineta mora da nosi svetloodbojni prsluk kada se kreće kolovozom, a u obavezi je da isti nosi i na biciklističkoj stazi noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

Vozač trotineta dužan je da tokom vožnje nosi zaštitnu kacigu, a tokom vožnje zabranjeno je korišćenje slušalica za audio-uređaje u oba uha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading