ODLUKA STUPA NA SNAGU 15. JUNA! Vozači električnih trotineta moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod OVIM USLOVOM!

Autor:

Vesti

01.06.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka u cilju regulisanja saobraćaja

ODLUKA STUPA NA SNAGU 15. JUNA! Vozači električnih trotineta moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod OVIM USLOVOM!

Foto: Shutterstock

MUP Republike Srbije izdao je saopštenje u kome se navode obaveze vozača električnih trotineta, a od 15. juna moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod uslovom da imaju odgovarajuću nalepnicu.

- Od 15. juna vozači električnih trotineta mogu učestvovati u saobraćaju samo pod uslovom da imaju odgovarajuću nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja - stoji u objavi MUP-a na Instagramu.

 

Zahtev za izdavanje nalepnice

U Službenom glasniku je objavljeno da nakon 15. juna u saobraćaju neće moći da učestvuju laka električna vozila na kojima nije postavljena nalepnica. Sve u cilju regulisanja saobraćaja. 

Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila sadrži detaljna upustva, kao i izgled nalepnice. 

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke - ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja, podatke o prebivalištu - mesto, poštanski broj, ulicu i kućni broj, telefon, e-mail, kao i podatke o lakom električnom vozilu - marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja su navedena na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja www.abs.gov.rs. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading