POPLAVA U GIMNAZIJI, KRPE I PLASTIČNE KANTE SVUDA: Stravično nevreme pogodilo Bačku Palanku (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.06.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uništene fasade, na ulicama vodene bujice...

POPLAVA U GIMNAZIJI, KRPE I PLASTIČNE KANTE SVUDA: Stravično nevreme pogodilo Bačku Palanku (VIDEO)

Foto: RINA

Nakon stravičnog nevremena koje je danas popodne pogodilo Bačku Palanku, na društvenim mrežama pojavio se snimak poplavljene Gimnazije u ovom gradu.

Na snimku objavljenom na Instagram profilu "backapalankadesavanja" vide se krpe i plastične kante postavljene nasred hodnika kako bi se sprečilo dalje širenje vode.

Nevreme je izazvalo poplave i na ulicama, dok je jak grad oštetio fasade na nekim kućama. U pojedinim delovima Bačke Palanke nestala je struja nakon oluje.

Prema ranijim najavama, oluja koja je prvo pogodila severoistočnu Bosnu premeštala se ka Vojvodini i dalje prema Rumuniji. Snažno nevreme pogodilo je i Novi Sad, gde su crni oblaci nad gradom izazvali zabrinutost, a na snazi je i žuti meteoalarm.

Jako nevreme praćeno snažnim pljuskovima i grmljavinom pogodilo je  i Beograd. Nebo su parale munje i gromovi, a pala je velika količina kiše. Ulice u mnogim delovima grada bile su poplavljene, dok je jak vetar lomio drveće.

Iako je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) ceo dan upozoravao da će oluja koja se razvila u BiH stići juče uveče u Srbiju, mnoge Beograđane iznenadilo je je snažno nevreme koje se sručilo oko 22.30 sati.

- Beograd večeras - superćelija sa velikom količinom padavina i olujnim vetrom. Pogled na strukturu oluje. Ovo je samo uvod u ono što sledi sutra u delovima Srbije. Visok rizik od ekstremnih vremenskih nepogoda na potezu od linije Loznica-Valjevo-Čačak-Kraljevo pa prema severoistoku do Rumunije - navodi se na instagram profilu "hailz_srbija".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading