HAOS U HRVATSKOJ: Grad veličine lešnika zahvatio Županje! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

03.06.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme je uzrokovalo velike štete, uništavajući useve kukuruza, repe i soje na njivama u okolini Županje, kao i u Brodsko-posavskoj županiji.

HAOS U HRVATSKOJ: Grad veličine lešnika zahvatio Županje! (FOTO, VIDEO)

Foto: Facebook

Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je hrvatsko područje Županje oko 16 časova. Građani su delili snimke na društvenim mrežama, prikazujući grad veličine lešnika i led od po nekoliko centimetara u prečniku. Usled nevremena, temperatura je pala na 14,9 stepeni Celzijusa, dok je grad pogodio i obližnju Kruševicu.

 

 

REAKCIJE GRAĐANA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

"Bože sačuvaj", "Opet Slavonija plače", "Trebaće nam čamac", neki su od komentara meštana na Fejsbuku "Županjac.net", gde su deljeni snimci grada i leda.

Takođe, pojedini, neodgovorni vozači zaustavili su svoje automobile ispod nadvožnjaka na auto-putu A3 kako bi ih zaštitili od grada.

 

 

POSLEDICE NEVREMENA

Nevreme je uzrokovalo velike štete, uništavajući useve kukuruza, repe i soje na njivama u okolini Županje, kao i u Brodsko-posavskoj županiji. Takođe, tuča je pogodila i područje Čiova, mada je bila slabija u poređenju sa onom na kontinentu.

 

 

UPUTSTVA I UPOZORENJA

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za područje Osijeka zbog mogućeg nevremena sa gradom i prolazno jakim vetrom. Uputstva izdatih upozorenja uključuju pripremu na jače grmljavine koje mogu izazvati veliku štetu, zaštitu od groma, moguću štetu na imovini i drveću, kao i moguće lokalne bujice, udare vetra i grad. Za ostatak zemlje izdato je žuto upozorenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading