NEVREME VEĆ DIVLJA U OVOM DELU SRBIJE: Grad se obrušio, a oluja ruši sve pred sobom! U ostalim predelima zemlje se sprema HAOS! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Vesti

30.05.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanima se savetuje da budu oprezni i da preduzmu neophodne korake kako bi zaštitili svoju imovinu od mogućih poplava.

NEVREME VEĆ DIVLJA U OVOM DELU SRBIJE: Grad se obrušio, a oluja ruši sve pred sobom! U ostalim predelima zemlje se sprema HAOS! (FOTO+VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/192_rs, Republika

Na putu Ub - Lajkovac vozači su snimili nevreme praćeno gradom. Takođe, sitan grad obrušio se i nad Valjevom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Grad usporava saobraćaj i težava vožnju, a trenutno intezitet padavina nije jak, a do kraja dana očekuju se i pljuskovi sa grmljavinom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Nevreme će uglavnom zahvatiti deo južno od Save i Dunava tako da će na području Vojvodine ostati suvo.

U Smederevu je sivo nebo, što ukazuje na to da se sprema ozbiljna oluja.

Foto: Republika

Smederevo

 

U toku poslepodneva, širom Srbije se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a moguće su i grmljavinske oluje sa obilnim padavinama. Najjači pljuskovi sa grmljavinom zabeleženi su na području zapadne, centralne i jugoistočne Srbije, kao i u delovima Šumadije i Pomoravlja. Zbog sporog kretanja visinskih struja, ovi sistemi će doneti veću količinu padavina na istom području, lokalno i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Do kraja dana, očekuje se da će se jaki pljuskovi sa grmljavinom uglavnom pojaviti južnije od Save i Dunava, dok će područje Vojvodine uglavnom ostati suvo.

Pored obilnih padavina, visoka temperatura i vlažnost vazduha uslovljavaju veoma sparno i neugodno vreme širom Srbije. Ova kombinacija može dodatno otežati situaciju tokom pljuskova i oluja, stvarajući neprijatne uslove za boravak napolju.

S obzirom na veću količinu padavina koja se očekuje tokom dana, postoji mogućnost pojave lokalnih poplava na pomenutim područjima. Građanima se savetuje da budu oprezni i da preduzmu neophodne korake kako bi zaštitili svoju imovinu od mogućih poplava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading