JOVANA ZAROBLJENA U PAKLU BUJICE! Stravične padavine dovele do PUCANJA BRANE - poplava napravila je OPŠTI HAOS

Autor:

Vesti

01.06.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višenedelje padavine napravile su ozbiljnu štetu, a stanovništvo je progovorilo o situaciji u kojoj se trenutno nalazi.

JOVANA ZAROBLJENA U PAKLU BUJICE! Stravične padavine dovele do PUCANJA BRANE - poplava napravila je OPŠTI HAOS

Foto: Printkrin/Youtube/7NEWS Australia

Obilne padavine u Nemačkoj izazvale su danas poplave u Bavarskoj, a dugotrajna kiša dovela je do pucanja brane i nasipa u Augsburgu.

Sela u Memingemu i okolini su pod vodom, a evakuisan je i zatvor u tom gradu.

Oko 150 zatvorenika raspoređeno je između zatvora u Landsbergu, Kemptenu i Augsburgu. Oni su evakuisani zbog opasnosti od plavljenja zatvora i prekida napajanja električnom energijom.

Na terenu je više stotina pripadnika službi za vanredne situacije, vatrogasaca i volontera, prenosi Bild.

U Kisingu, selu pored Augsburga u roku od pola sata je palo toliko kiše da je nastala bujica, zbog koje sagovornica srpskih medija više nije mogla da prođe kolima.

"Vatrogasci su na terenu. Ovo je baš strašno, od srede ne prestaje da lije. Ne zna se ni kad će", kazala je Jovana, Srpkinja koja živi u Nemačkoj i koja se nalazi u jeku stravične vremenske nepogode.

Bavarski premijer Markus Zeder stigao je u poplavno područje u okrugu Augsburg.

Nemačka je na konstantnim udarima snažnih padavina već nedeljama, a ako su crne prognoze tačne, meteorolozi predviđaju da će se nevreme proširiti i da će se u Italiji, Švajcarskoj, kao i zemljama Beneluksa javiti uslovi za teške poplave, poput ovih u Nemačkoj.

Srbija trenutno nije u opasnosti od ovih vremenskih nepogoda, a prognoza za narednih sedam dana kaže da će u ponedeljak biti najnestabilniji dan, kada će pljuskovi i grmljavine mestimično biti praćeni većom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom, pa se za ovaj dan i savetuje malo veći oprez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading