OVE FOTOGRAFIJE SU OBIŠLE INTERNET! GIMNAZIJALCI IZ NIŠA PONELI PRASE NA EKSKURZIJU: Rasprostrli pečenje na travu i pojeli ga rekordnom brzinom

Autor:

Vesti

20.05.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja nije ostala samo na priči i šali, već su je niški đaci i realizovali.

OVE FOTOGRAFIJE SU OBIŠLE INTERNET! GIMNAZIJALCI IZ NIŠA PONELI PRASE NA EKSKURZIJU: Rasprostrli pečenje na travu i pojeli ga rekordnom brzinom

Foto: PRINTSCREEN/REDDIT

Gimnazijalci iz Niša postali su pravi hit na društvenim mrežama nakon što su na ekskurziju poneli pečeno prase. Ova neobična ideja, kako su nam otkrili, inspirisana je filmom "Montevideo, Bog te video" i željom da učine nešto drugačije i zabavnije, što je naišlo na oduševljenje i simpatije na društvenim mrežama.

Učenici drugog razreda Gimnazije "9. maj", otkrili su za "Blic" da ih je na ovaj korak motivisao popularni film "Montevideo, Bog te video", koji prati avanture fudbalske reprezentacije Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine. Film je poznat po sceni u kojoj fudbaleri na put nose prase.

Republika

Foto: PRINTSCREEN/REDDIT

 

 

Ideja došla iz šale

- Dobili smo spisak šta je sve potrebno da ponesemo na ekskurziju, šalili smo se na taj račun i počeli da smišljamo šta bismo mogli da ponesemo da bude zabavno, da nam ostane u sećanju, ali i da nas škola pamti po nečemu. Svi iz društva smo uvek raspoloženi za zabavu i dobro raspoloženje i tako nam je iz šale došla ideja da bi mogli da ponesemo prase, kao u filmu Montevideo. Setili smo se one scene kada u vozu unose prase - kazao je Mateja Dinić.

Pojedeno rekordnom brzinom

Ideja nije ostala samo na priči i šali, već su je niški đaci i realizovali. Skupili su novac, kupili su manje prase, odneli da se ispeče i poneli na ekskurziju.

- Na prvoj pauzi kada smo krenuli na ekskurziju rasprostrli smo prase na pogodno mesto. Pre nego što smo počeli da jedemo napravili smo taj snimak o kome sada svi pričaju za uspomenu i nekoliko slika i nakon toga možete i da pretpostavite. Prase je rekordnom brzinom pojedeno - rekao nam je Mateja uz smeh i napomenuo da obavezno naglasimo da je prase iz sela Moravac.

Foto: PRINTSCREEN/REDDIT

 

 

Srednjoškolci su se sa ekskurzije u Vrnjačkoj Banji vratili u Niš sa puno utisaka, ali i jednom lepom đačkom avanturom po kojoj su sada već poznati u čitavoj Srbiji.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading