"VODITE RAČUNA O SVOM ŽIVOTU, REPRIZE NEMA": Za samo nedelju dana 36.000 prekršaja prekoračenja brzine!

Autor:

Vesti

07.05.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belencan posebno apeluje na učesnike u saobraćaju da propisno i bezbedno prođu danas koridorima 10 i 11.

"VODITE RAČUNA O SVOM ŽIVOTU, REPRIZE NEMA": Za samo nedelju dana 36.000 prekršaja prekoračenja brzine!

Foto: Tanjug/printscreen

Zlatko Belencan

Za samo sedam dana, u akciji pojačane kontrole saobraćaja „Roadpol“, otkriveno je 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, rekao je za RTS Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Međunarodna akcija „Roadpol“ sprovedena je od 25. aprila do 1. maja. Prema rečima Belencana, od ukupno registrovanih 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, čak 70 odsto je bilo u naseljima, prenosi RTS.

- U slučaju da dođe do kontakta između vozila i pešaka pri brzini od 50 kilometara na čas u 40 odsto slučajeva pešak pogine. A kada govorimo o brzini od 60 kilometara na čas, pešak gine čak u 80 odsto slučajeva - upozorava Belencan.

On je objasnio da je tokom četvrte centralne akcije MUP-a koja se završava sutra, 686 vozača zatečeno da upravlja pod dejstvom alkohola, čak 51 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a da je 145 vozača zadržano.

Posebno ukazuje da je 65-oro dece bilo u vozilima na nepropisan način i apeluje na roditelje da o tome povedu računa.

Kako se prvomajski i uskršnji praznici završavaju danas, pa se u popodnevnim časovima očekuju saobaćajne gužve na putevima zbog povratka građana sa odmora, Belencan posebno apeluje na učesnike u saobraćaju da propisno i bezbedno prođu danas koridorima 10 i 11.

- Akcenat je pre svega da se propisno i bezbedno prođe koridorima 10 i 11, jer očekujemo da će se građani koji su bili van Beograda, ali i van većih gradova u Srbiji, početi vraćati svojim kućama. Mi ćemo preduzeti potrebne mere na naplatnim rampama, da im omogućimo zajedno sa Srbija putevima da bezbedno prođu te rampe - ističe pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Apeluje da se vodi računa o saobraćenim propisima i poručuje građanima: „Vodite računa o svom životu, reprize nema!“

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading