KOLAPS U BEOGRADU! Ogromne gužve na ulicama, OVO SU NAJKRITIČNIJE SAOBRAĆAJNICE! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.09.2024

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte da pronađete alternativna rešenja!

KOLAPS U BEOGRADU! Ogromne gužve na ulicama, OVO SU NAJKRITIČNIJE SAOBRAĆAJNICE! (FOTO)

Foto: printscreen

Jutrošnja gužva na ulicama Beograda, nešto pre 8 časova, donela je neočekivano veliki zastoj u saobraćaju na nekoliko ključnih tačaka u gradu. Povratak đaka u školske klupe i uobičajeno vreme kada većina ljudi odlazi na posao dodatno su doprineli formiranju saobraćajnih čepova. Vozači su se suočili s izazovnim uslovima na ulicama, a nervoza je rasla zbog kašnjenja i otežanog kretanja.

Jedan od glavnih saobraćajnih problema zabeležen je na Pančevačkom mostu, gde je u smeru ka centru grada gužva bila posebno izražena. Saobraćaj je bio usporen, a vozači su bili primorani da se kreću puževim korakom. Ova situacija nije neuobičajena za ovaj deo grada, ali današnja zagušenja su prevazišla uobičajeni nivo. Mnogi su na mostu proveli duže od očekivanog, što je izazvalo dodatne nervoze među vozačima.

Plavi most, koji povezuje nekoliko važnih saobraćajnica, takođe je bio pod teretom gustog saobraćaja, i to u oba smera. Vozači su se borili sa gustim kolonama, dok su pojedini pokušavali da izbegnu zastoj koristeći alternativne rute, ali to nije donosilo olakšanje.

Most Gazela, jedan od najvažnijih mostova u Beogradu, bio je u potpunom kolapsu. Gužve su se formirale u oba smera, a situacija se nije poboljšavala ni posle 8 časova. Ovaj most je poznat po velikom prometu, ali današnji zastoji su bili znatno veći nego inače, verovatno zbog kombinacije jutarnjeg špica i povratka đaka u škole.

Na Autokomandi, pravac ka Novom Beogradu bio je gotovo potpuno blokiran. Veliki broj vozila koji se kretao ka ovom delu grada doveo je do usporenog protoka saobraćaja, a vozači su se suočili sa dugim čekanjima na semaforima i raskrsnicama. Slična situacija zabeležena je i na Mostaru, gde su se vozila sporo kretala u oba pravca, dok su pešaci na obližnjim trotoarima nervozno posmatrali saobraćajni haos.

Takovska ulica, koja obično služi kao brza veza između različitih delova grada, takođe je bila pod velikim opterećenjem. Vozila su se kretala sporo, a gužva se formirala gotovo celom dužinom ove prometne ulice. Situacija je bila nepovoljna i za autobuse gradskog prevoza, koji su kasnili zbog zastoja.

Ono što je danas iznenadilo mnoge jeste gužva u samom centru grada, kod Trga Nikole Pašića. Ovaj deo grada je inače poznat po relativno slobodnom protoku saobraćaja u jutarnjim satima, ali današnja situacija je bila drugačija. Kolone automobila protezale su se kroz ulice koje vode ka ovom trgu, dok su vozači nervozno čekali da nastave putovanje ka svojim odredištima.

Uprkos zagušenjima na mnogim ključnim lokacijama, jedna svetla tačka u jutarnjem saobraćaju bila je Slavija. Ovaj kružni tok, koji inače može da bude problematičan za vozače, danas nije bio opterećen. Saobraćaj je tekao bez problema, a vozači koji su prolazili ovom raskrsnicom mogli su da odahnu, barem na kratko.

Saobraćajne gužve, iako uobičajene za Beograd, danas su bile nešto intenzivnije, što je dovelo do dodatnog stresa za sve učesnike u saobraćaju.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading